Home » Идеи » Идеи и трикове: Какво да правим при неудобни обувки
Какво да правим при неудобни обувки

Идеи и трикове: Какво да правим при неудобни обувки

Всеки знае какво е да си купиш толкова желаните обувки и когато се прибереш вкъщи да усетиш, че нещо не е както трябва, припомня 365novini. Малко са ти тесни, протриват крака ти или ти причиняват дискомфорт.

В повечето случаи нямаш друг избор освен да ги прибереш в гардероба и да се откажеш от идеята да се разхождаш с тях наоколо.

Е, какво ще кажете, ако ви споделим, че има и други варианти.Съществуват някои хитрости, които водят до разширяване на обувката и възможността да я разходите по улиците. Ето ги и тях:

1. Първият ни съвет е свързан със ситуацията, когато обувката протрива крака ни в задната част или пък каишката не го държи стабилно към обувката. Това най-често се случва при сандали, равни или с рок. По магазините се продават т.нар самозалепващи се възглавнички. Те представляват продълговата тясна лентичка, която може да бъде залепена в задната част на обувката или от вътрешната страна на каишката. Предпазва крака от наранявания и прилепва към него, като го държи по-стабилен.

2. Усетили сте, че новите обувки са ви малко тесни. Грабвайте дебел чифт чорапи, обуйте ги заедно с обувката и много внимателно насочете сешоара към тях. Топлината има свойството да разширява, но всичко трябва да бъде направено с мярка, за да се избегне стопяване или изгаряне на материята.

3. Почти всяка нова обувка води до появата на мехури или рани в задната част на крака. Всички знаем колко е неприятно и затова на пазара има решение и за това – силиконов протектор. Той се залепва в задната част на обувката и със сигурност предпазва крака.

4. Позната ли ви е ситуацията, в която подметките ви са толкова гладки, че се случва да се пързаляте на плочките или дори на асфалта? Това съвсем не значи, че имате нужда от нови обувки. Купете си една обикновена шкурка за дърво и леко и внимателно я прокарайте няколко пъти върху подметката. Това има ефект!

Надяваме се да сме ви полезни в, познатите на всички нас, проблеми с нови, а и не само, обувки.

Източник: Rabotnioblekla.bg

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.