Home » България » Вижте къщата за над 2 милиона на майката на дрогирания Кристиан на пъпа на София
Вижте къщата за над 2 милиона на майката на дрогирания Кристиан на пъпа на София

Вижте къщата за над 2 милиона на майката на дрогирания Кристиан на пъпа на София

Къща за 2 151 413 лева на пъпа на София притежава майката на убиеца на Милен Цветков Кристиан – Десислава Николова. Имотът е на централната ул. „Любен Каравелов“ с голям самостоятелен двор, а отделно съдружничката на Миню Стайков е направила луксозен ремонт.

Къщата е купена от възрастна столичанка през 2015 година за 2,1 милиона лева, показа проверка. От документите, с които „Пик“ разполага, става ясно, че апетитният имот е взет с ипотека на една от десетките фирми на Николова – „Деа-2004“. След това е сменена регистрацията на компанията и се води на въпросния адрес. На място обаче няма следа от бизнес дейност. Към момента имотът изглежда пуст, но ако семейството на Кристиан живее там, това не е чудно, тъй като и той и майка му към момента са в ареста.

Десислава Николова вчера също бе задържана. Причината е, че колата, с която е убит Цветков, се води собственост също на нейна фирма. Николова е ключов фактор в бизнеса на задържания алкохолен бос Миню Стайков, освен негов съдружник, има обръчи от фирми на свое име, както и на съпруга й. Като кредитор на част от тях е записан и синът й Кристиан, който е най-големият от трите деца в семейството.

Основното занимание от години обаче на Николова е във „Винпром“ Карнобат на Миню Стайков, където тя е съдружник и очевидно печели повече от добре, тъй като може да си позволи не само луксозни коли, скъпи почивки, но и огромна къща в центъра на София за милиони. От стари снимки на имота става ясно, че баровката е направила и основен луксозен ремонт.

Проверка показа още, че Николова се има и личен брокер и това е бившата съпруга на вече разделилия се с Нова телевизия бос Дидие Щосел – Галина Грудова.

Вчера стана ясно, че прокуратурата ще проверява произхода на парите на Десислава Николова, с които е купен джипът-убиец, по нареждане на главния прокурор Иван Гешев. След разкритието за къщата за 2,1 млн. лв. подобна ревизия е повече от наложителна. Още повече, че Десислава Николова е разпитвана и по разследването за пране на пари на съдружника й Миню Стайков.

Източник: plovdiv24

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.