Home » Топ новини » Вежди Рашидов: Кирил или не е добре, или трябва да бъде арестуван – той застрашава националната сигурност
Вежди Рашидов: Кирил или не е добре или трябва да бъде арестуван – той застрашава националната сигурност

Вежди Рашидов: Кирил или не е добре, или трябва да бъде арестуван – той застрашава националната сигурност

Кирил или не е добре, или трябва да бъде арестуван, той застрашава националната сигурност. Това каза бившият министър на културата Вежди Рашидов в интервю за „Bulgaria ON AIR“.

„Да не забравяме, че руският народ е различен от Путин. Когато ти не си създал алтернатива на своя народ, нямаш право да се отказваш от това, дори и да не го искаш. В момента бизнесът е пред фалит, ако няма газ. Децата, които протестират, нямало да се къпят, щели да въшлясат. Останалите 8 милиона искат да се къпят.

Мен ме интересува, че тези хора ме накараха да сложа алтернативен климатик. Ако цяла България мине на климатици, ще се претовари мрежата и климатици няма да има“, допълни Рашидов.

Той обвини бившите управляващи в кражби.

„Те крадат така, както никой не е крал, не може да се живее на комисионни на гърба на българския народ. Доживях да видя правителство, в което партньори си викат мутри. Да оставиш българите в калта и да си заминеш за Канада е престъпно“, категоричен е Рашидов.

Според него бившите управляващи е трябвало да проведат по-балансирана политика. Той даде пример със съседна Турция: „Ердоган показва що е то национална отговорност. И от едните взима, и от другите“.

Вежди Рашидов прогнозира тежка зима. Затова призова бъдещите управляващи да оставят омразата на заден план, да пишат закони и програми за бъдещето.

„Дошло е време да ходим на избори, дал съм съгласие, говорил съм с Борисов и с пловдивската гилдия. Ще отидем, ако съм полезен, ще ударя едно рамо“, допълни Рашидов.

Той припомни, че се е отдръпнал като видял „какъв уличен бардак е един български парламент“.

„Народното събрание е място, където носиш отговорност за съдбите на хората, а не да показваш колко си добър в хвърлянето на яйца. Опасното и лошото, което дойде е, че не можеш да управляваш държавата в името на омразата. Сформирахме точно такива партии – нито е градивно, нито полезно за хората. Резултатът е тежък“, каза Рашидов.

Източник: Труд

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.