Home » Топ новини » Първи версии за убийството на швейцарския бизнесмен в баровския „Делта хил“, задържаха и синът му
Първи версии за убийството на швейцарския бизнесмен в баровския „Делта хил“ задържаха и синът му

Първи версии за убийството на швейцарския бизнесмен в баровския „Делта хил“, задържаха и синът му

Синът на швейцарския бизнесмен Удо Ланге, който бе открит убит в дома си във вилното селище „Делта Хил“, е бил арестуван за катастрофа с жертва.

След като е научил за убийството на баща си, мъжът е пристигнал в България. Шофирайки лек автомобил в София, той е блъснал и убил пешеходец.

Мъжът е бил задържан за 24 часа и освободен срещу парична гаранция в размер на 1000 лв., съобщава Нова телевизия.

„Касае се за непредпазливо престъпление, ПТП с причинена смърт, вероятно човекът не е бил в кондиция“, коментираха от пернишката Окръжна прокуратура.

Швейцарският бизнесмен Удо Ланге, който бе открит мъртъв в дома си в пернишкото село Кладница, е убит с нещо като шило, с което е прободен.

Първоначалният оглед не е показал следи от насилие, но часове по-късно разследващите тръгват по горещи следи, съобщава БНТ.

Тялото на Ланге е намерено в гараж от неговата съпруга. Смъртта на 68 годишния мъж е изглеждала естествена и медиците дошли на място не са открили следи от насилие. По време на аутопсията обаче е открита рана в долната дясна част на шията, която преминава през белия дроб. И тук също има спорен момент.

Съдебният медик първоначално казва, че раната е причинена от малокалибрено огнестрелно оръжие, дори заключава, че е стреляно от високо. По-късно се оказва, че раната не е огнестрелна, а Ланге е убит с нещо като шило, с което е прободен. Установено е още, че той е бил силно притискан, тъй като има едно счупено и едно пукнато ребро.

Швейцарският бизнесменът е женен за българка и живее отдавна в нашата страна. Двамата са имали предприятие за силиконови изделия, което преди няколко години са продали на шведска компания.

„В момента работим по всички версии. Има данни да са сменяни дрехите, с които е бил, за да се прикрият следите от убийството. Пак казвам, хубавото е, че на много ранен етап тези действия са разкрити и се работи по убийство“, заяви Иван Демерджиев, служебен министър на вътрешните работи.

Сигналът, че Удо Ланге е намерен мъртъв в гаража на къщата си е подаден от неговата съпруга вечерта на 11 август. Пристигналият на място лекарски екип не е установил следи от насилие. По време на аутопсията обаче е открита рана в долната дясна част на шията, през която е засегнат белия дроб. Работи се по версията за няколко замесени.

„Подозираме кръг, група, извършители, но преди да се работи и напредне по тези версии, ще бъдат спекулации в момента да се насочим нанякъде ние като коментар“, допълни Иван Демерджиев.

Освен в дома на Удо Ланге, оглед е направен и в офиса му в кв. „Божурище“ край столицата. Според източници от разследването Ланге е убит на друго място, а след това тялото му е преместено в гаража, където го е открила неговата съпруга. Разпитват се както настоящи, така и бивши негови партньори в бизнеса.

„Провеждат се. Веднага щом има резултати ще бъдат сведени до вашето знание. Разбирате, че понякога пречим с тези коментари“, каза още Иван Демерджиев.

Проверяват се всички контакти на Ланге от последната седмица преди убийството. Иззети са и записи от охранителни камери на места, където той е бил в деня на убийството му.

Като водеща версия на този етап се оформя финансов спор. Има данни, че след като е продал предприятието за производство на силиконови изделия Ланге е подпомогнал финансово други бизнесмени, с които е имал делови отношения.

Допуска се, че убит, за да не му бъдат върнати парите, които е дал. Според разследващите, обаче има още няколко версии, както от делови, така и от личен порядък. Според източници на БНТ се подозира, че убийството е организирано и извършено от няколко човека, а част от заподозрените вече са разпитвани.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.