Home » България » Васил Михайлов погреба сина си: Александър Михайлов издъхна на 55 след тежко боледуване
Васил Михайлов погреба сина си

Васил Михайлов погреба сина си: Александър Михайлов издъхна на 55 след тежко боледуване

Синът на големия български актьор Васил Михайлов – журналистът Александър Михайлов, почина на 55-годишна възраст след тежко боледуване, припомня 365novini.

Александър беше дългогодишен водещ на предавания за култура в програма „Христо Ботев” на Националното радио, куклен режисьор, автор на детски пиеси и един от запомнящите се гласове на БНР. Преди седмици той влязъл в болница и признал пред свои колеги, че състоянието му не е добро, но до последно не губел надежда.

„Не искам да повярвам…”, „Светът днес остана с един добър човек по-малко”, „Напусна ни един почтен човек. Сбогом, Саше”, пишат в профила на Александър във „Фейсбук“ негови приятели.

„Баща му Васил е съсипан“, коментират колеги на актьора ветеран.

Когато преди няколко седмици потърсихме по телефона Васил Михайлов за интервю, той каза, че не може да говори, тъй като в момента е в болница. На въпроса как е, той каза: „Не става дума за мен. По-лошо е, синът ми е много болен“.

Преди 5 седмици във „Фейсбук“ Сашо е пуснал своя снимка, под която добавя текст:

„Съботно, но не весело“. Отдолу негови приятели го питат какво има, а той отговаря: „Аз просто не се чувствам добре…“. Други негови познати пък отбелязват, че изведнъж е отслабнал драстично и го поздравяват за успеха, но впоследствие разбират, че рязката загуба на килограми всъщност е била не от суета, а заради здравословните проблеми на сина на Васил Михайлов. Една от последните публикации на Александър е пропита с тъга: „През петия месец телефонът спира да звъни…“.

Васил Михайлов погреба сина си

Александър Михайлов е имал диабет, сериозни проблеми със сърцето, а според негови близки е страдал и от злокачествено заболяване. На 1 август той се отбелязва в профила си от столична болница и пише, че е там на вливания.

Месец и половина преди да издъхне, Сашо изживя голямото щастие да стане дядо. Неговият син Васил и снаха му Радостина го дариха с внучка Леа.

Ретро

Твоят коментар
Твоята оценка
Твоята оценка
Общо гласували

About Елена Монева

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!