Home » България » Най-после погребват двойния убиец Чане
погребват двойния убиец Чане

Най-после погребват двойния убиец Чане

Двойният убиец от Костенец Стоян Зайков – Чане, който тази пролет ликвидира бившата си съпруга Милена Шишкова, гръмна с пушка братовчед си Валентин Петров и се укриваше 20 дни от МВР, преди да се самоубие, обграден от десетки ченгета в село Долна Баня, най-после ще намери покой, научи 365novini.

Прокуратурата е разрешила тялото на Стоян Зайков да бъде освободено от моргата и близките му вече могат да организират погребението. Разпореждането е подписано на 2 октомври от прокурора Ивайло Медаров, след като и последният специалист от групата, изготвяща комплексната балистична експертиза, е обявил, че трупът на убиеца повече няма да му трябва. Експертизата бе назначена от прокуратурата, за да бъдат разсеяни съмненията как е загинал Чане.

 погребват двойния убиец Чане

Стотици ченгета диреха Чане 20 дни, преди да го открият и обсадят в село Долна Баня. Все още не е ясно дали Зайков се е самоубил, или е бил ликвидиран от антимафиотите

Стоян Зайков намери смъртта си на 26 май тази пролет, след като бе издирван 20 дни от стотици ченгета из Костенец и региона. Според обявлението на МВР, Чане се е самоубил, тъй като е бил обсаден и не е искал да бъде заловен жив. Близките на Зайков обаче се съмняват, че той е ликвидиран от антимафиотите, след като първи е открил огън по тях. До този момент експертите все още не са готови със заключението и експертизата им не е изготвена, признава заместник окръжния прокурор на София Нина Панчева. Въпреки това съдебните медици са разрешили трупът на убиеца да бъде освободен от моргата, тъй като повече няма да им трябва.

погребват двойния убиец Чане

Георги Зайков, бащата на двойния убиец от Костенец, ще организира погребението на сина си 4 месеца след смъртта му

Чане вероятно ще бъде погребан след понеделник, а траурната церемония ще бъде в тесен семеен кръг. Бащата Георги Зайков ще прибере трупа на сина си и ще организира погребението. Не е известно дали в последния си земен път Стоян Зайков ще бъде изпратен от сина си Стивън. 15-годишното момче стана свидетел как баща му уби родителката му Милена Шишкова, а след ужасяващото престъпление момчето бе осиновено от сестрата на майка си – леля си Славяна Шишкова. Държавата отпусна пенсия от 113 лева на Стивън, който е кръгъл сирак.

Лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.