Home » Здраве » Учени разкриха: Ето как да разпознаете миризмата на предстояща смърт
Учени разкриха: Ето как да разпознаете миризмата на предстояща смърт

Учени разкриха: Ето как да разпознаете миризмата на предстояща смърт

Ново проучване на британски учени е било посветено на „миризмата на смърт“ – специфичен аромат, чрез който можете да разберете за наближаващата смърт.

Научната работа е представена от екип на Училището по психология към Университета в Кент, който се ръководи от Арно Уизмар.

Уизмар и колегите му провели експеримент с доброволци, които били изложени на различни миризми. По-конкретно на субектите било дадено да подушат путресцин (миризма на гниеща плът), вода и амоняк.

Оказало се, че миризмата на путресцин, която се счита за изключително неприятна, предизвикала огромно безпокойство у изследваните.

„Когато човек е близо до смъртта, тялото му се „разпада“ и по време на този процес се отделят различни неприятни миризми. Една от тях е миризмата на гниене. Именно този гнилостен аромат може да се счита за миризмата на наближаваща смърт, “, казва Уизмар.

Учените освен това установили, че миризмата на трева често се свързва с миризмата на предстояща смърт при хората.

Смята се, че хората имат древен обонятелен рецептор, който по някаква причина се активира малко преди края на живота. Освен това активирането на този рецептор може да се случи дори година преди смъртта.

„Хората подсъзнателно започват да се променят, когато усетят аромата на предстояща смърт. Оказва се, че хората, без да знаят, показват времето на смъртта си“, добавя Уизмар.

Източник: Здравето

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.