Home » Топ новини » Изтече скандален документ! Вижте опорните точки на ГЕРБ и какви провокации готвят!
Изтече скандален документ! Вижте опорните точки на ГЕРБ и какви провокации готвят!

Изтече скандален документ! Вижте опорните точки на ГЕРБ и какви провокации готвят!

В редакцията на Bird.bg се получи документ с предизборни обещания на ПП ГЕРБ, както и политическо-пропагандна платформа озаглавена “Хаосът на служебното правителство на Радев”.

Последната очевидно е предназначена за вътрешнопартийна употреба и е във формата известен като “опорни точки”. Тя съдържа 20 страници и се артикулира около 7 пункта: Политическата криза, Здравната криза, Ценовата Kриза, Инфраструктурната криза, Забавен план за възстановяване и устойчивост, Конституционно закононарушение  (на Румен Радев) и документна измама (на Кирил Петков).

Повечето от опорните точки на ГЕРБ вече са огласявани в медиите от политици на партията и от самия Бойко Борисов. Без изненада ГЕРБ отхвърлят всички твърдения за разхищения и нередности изнесени от двете служебни правителства и сърфират върху вълната на високите цени на тока и енергоносителите, които са световен феномен. Използвана е за предизборна пропагандна и кризата със заседналия кораб Vera Su.

Правят впечатление и няколко нови момента. Така например партийните идеолози на ГЕРБ заемат позиция срещу антиваксърството и критикуват служебното правителство, че не го прави:

Да нямаш крайна и категорична позиция, осъждаща антиваксърството и най-вече манипулативната пропаганда срещу ваксините за COVID-19, е страхливо поведение, което няма място във високите нива на управлението.

Другата новост е, че изключително подробно на цели две страници и половина са разработени критиките срещу Кирил Петков за канадското му гражданство, но най-вече за смяната на ръководството на Българска банка за развитие. От ГЕРБ считат, че с тези си действия той е извършил няколко документни престъпления:

С подадените документи Кирил Петков отново декларира неистини и лъжи като за това отново носи наказателна отговорност по чл . 31 З от НК. На първо място, той декларира, че е министър и подписва документите като такъв, както и че упражнява правата върху акциите на банката, което към момента не е така. На второ място декларира съществуването на невзети решения от действащия към този момент надзорен съвет, а именно, че същият съвет, като комитет по подбора, е одобрил депозираните в БНБ номинации. Такова разглеждане и такова одобрение не е направено от действащия надзорен съвет. Неистини са декларирани и от Стамен Янев, който също подава документи в БНБ и лъже за съществуването на взети решения от надзорния съвет, въпреки че към момента той е председател на същия съвет. Така се оказва, че и за двамата са налице и предположения за извършени документни престъпления по чл. 308 от НК. По неофициална информация се твърди, че от БНБ съветват устно Кирил Петков и Стамен Янев да изтеглят документите за да бъде затворена преписката, защото в противен случай документното престъпление трябва да бъде предадено на прокуратурата.

Терминът “опорни точки” стана популярен преди няколко години, когато в медиите изтекоха подобни документи, но от БСП, след като избухнаха многохилядните протести срещу назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Вижте сами за какво става въпрос:

***

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.