Home » България » А за рак, инсулт, инфаркт, диабет – ще има ли сертификати? Ще има ли грижа и държавна политика?
А за рак инсулт инфаркт диабет - ще има ли сертификати? Ще има ли грижа и държавна политика?

А за рак, инсулт, инфаркт, диабет – ще има ли сертификати? Ще има ли грижа и държавна политика?

Питам!

Има ли връзка високата смъртност в България /не от вчера/ със здравната политика на държавата? През 2020г. от общо 140 000 души, от болести на сърдечно съдовата система са починали 75 000 души. С какво се хранят децата ни в училищата и детските градини?

Как се контролират продуктите с десетки Е- та?

Защо селското ни стопанство умира, а основни хранителни продукти са внос /за страни от третия свят/. С какво се хранят пенсионерите, разполагащи с 300 лв. на месец – броколи, авокадо, плодове, мед, риба или хляб и картофи?

Има ли превенция на сърдечно съдовите заболявания?

Как се възпитава здравна култура в децата? Защо вместо спортни площадки и съоръжения за децата се построиха неизползваеми стадиони по селата за да се усвоят/ присвоят едни европейски пари?

Защо София е с най-мръсния въздух в Европа и какво направиха стотиците администрации във връзка с това? Защо частните лечебни заведения получават държавни пари, а в държавните ние си плащаме консумативите?

БЪЛГАРИЯ отдавна е първа в класацията за най- висока смъртност в Европа. И на Европата това не и прави впечатление.

Просто ни класира.

Бедността, факта че сме най-застаряващата нация в Европа и лошата държавна политика са основните фактори българите да са първи по смъртност – рак, диабет, инфаркти и инсулти.

Хората ще умират от усложнения, ЗАЩОТО вече са болни, бедни, защото се хранят с непълноценно и некачествена храна, защото студуват през зимата и нямат пари за лекарства, защото имунната им система едва функционира.

През 2020г. от инфаркти и инсулти са починали 75х души, а от кOвиD 8х души по данни на НСИ. През юли тази година БЪЛГАРИЯ беше на 21 място по брой на заразени от кOвиD и на първо по смъртност. Защо?

Зеленият сертификат ще ни спаси от кOвиD…може би.

А за рак, инсулт, инфаркт, диабет – ще има ли сертификати? Ще има ли грижа и държавна политика? И пак ще сме първенци в умирането /както и преди кOвиD/.

Докато някой не ни нареди… заради пари ЕСТЕСТВЕНО. Каквото и да си говорим винаги всичко опира до пари – имаше такава мисъл. А в глобалния свят тези пари са огромни.

А ние сме само пионките.

Срамно е.

Румяна Ченалова, Фейсбук

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.