Водещите новини
Home » Топ новини » Учени от БАН откриха сензационен коктейл, лекуващ коронавируса ВИДЕО
Учени от БАН откриха сензационен коктейл

Учени от БАН откриха сензационен коктейл, лекуващ коронавируса ВИДЕО

Двама български учени твърдят, че лечение за коронавируса има, научи 365novini.

Според тях високите дози витамин С и озонотерапията действат антивирусно и имуностимулиращо. Проф. Лъчезар Аврамов от Института по електроника обясни, че тези два метода се прилагат и за облекчаване състоянията по време на лечение на тумори на онкоболни пациенти.

„Това е интравенозно наливане на витамин С, а озонотерапията се влива венозно. Необходим е апарат, който го няма в България, но може да бъде произвеждан във Варна“, обясни професор Аврамов.

По думите му нужният апарат струва 5-6 хил. лева. Лечението с витамин С и озонтерапията също било евтино. Това е и причината Световната здравна организация (СЗО) да е обявила лечението за недоказано, според учения от БАН.

„Методите се практикуват в 50 държави. Те са много евтини и не могат да преминат през сертификация, защото не носят печалба“, посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Според Лъчезар Аврамов у нас има само една жертва на COVID-19.

„Останалите 51 човека не са починали от коронавирус, а от придружаващи заболявания. Без аутопсия нищо не може да се каже“, подчерта той.

Учените са изпратили отворено писмо до премиера Бойко Борисов и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев с призив да се вслушат в техните предложения. Според тях сегашният подход за справяне с пандемията е грешен, а изолацията – ненужна.

Вижте целия разговор във видеото.

блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.