Home » Живот » Учените категорични: Не живеем в 2019 г., а в 1722-ра
Не живеем в 2019 г

Учените категорични: Не живеем в 2019 г., а в 1722-ра

Твърдението, че живеем в летоброене, което е с 3 века назад, не е ново. Но днес все повече учени стигат до извода, че три века са изгубени в историята на човечеството, научи 365novini

Най-новото изследване се позовава на богат набор от исторически документи, които позволяват да се направи извод, че в периода от 8. до 11. век след раждането на Исус Христос хронологичните събития в историята на Европа са непоследователни, неясни, неточни и много бедни – сякаш са чисто и просто измислени.

Има неоспорими документи, показващи загубата на три века. Така грандиозното строителство в Константинопол от този период по някаква причина е внезапно спряно за три века и след това изведнъж възобновено.

Сякаш времето е безсилно пред инженерната мисъл, гениалността на архитектите и уменията на самите строители.

Но тук любители на историята припомнят, че от 8. до 11. век Първата българска държава на Балканския полуостров създава достатъчно грижи на Византийската империя и не е чудно, че парите за грандиозно строителство са насочени на други места.

Независимо от това подобна абсурдност с прекъсване от 8. до 11. век може да се проследи и при изграждането на Аахенската катедрала в Германия. Китай преминава към съвременния календар може би най-късно от почти всички страни по света, а в летоброенето на Поднебесната се отчитат куп неточности.

Подобни примери карат любителите на сензации да настояват, че е напълно възможно да живеем далеч от 2019 г. след раждането на Христос.

ретро

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.