Водещите новини
Home » Живот » Убиецът на Милен Цветков стягал сватба: В СУ бъдещата младоженка имала имидж на светица
Убиецът на Милен Цветков стягал сватба

Убиецът на Милен Цветков стягал сватба: В СУ бъдещата младоженка имала имидж на светица

На прага на сватба са били обвиненият за умишленото убийство на журналист на Милен Цветков и неговата приятелка, която избяга от мястото на фаталната катастрофа в София на връх Великден, научи 365novini.

22-годишния Кристиан Николов и гаджето му Симона Цанкова били във фактическо съжителство. Двамата имали връзка от няколко години. Това става ясно от показанията на майката на момичето. Заедно с двамата в автомобила е бил Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Симона и Георги духват от мястото на катастрофата, а впоследствие прокуратурата ги обвини за затаяване на факти и обстоятелства по престъплението.

Подробности за връзката между дрогираният Кристиан и Симона стават известни на криминалистите още в първите часове на разследването покрай разпитите на техните близки. Двамата се запознават, докато са ученици в столично 73-то училище. Симона е година по-малка от гаджето си. Заради куп провинения Кристиан е преместен в Немската гимназия, а след като завършва отива да следва в Германия. Симона е приета за студентка по психология в Софийския университет.

Двамата произхождат от семейства с много различен социален статус.

Майката на Кристиян – Десислава е богата бизнес дама, баща му – предприемач. Двамата са разведени. Кристиан живее с майка си, когато не е в Германия. Родителите на Симона са хора от средната класа. Баща й работи в куриерска фирма, майка и се занимава с недвижими имоти. От профилите на Симона в социалните мрежи се вижда, че момичето е с отношение към дрогата и бунтарството. На стената си качва провокативни и скандални снимки с разгулни купони в компанията на татуирани младежи с разширени зеници.

Симона има съвсем различен имидж в университета съобщава „24 часа”. Сред колегите тя била известна като старателна студентка. На лекции ходила без пиърсингите, които са накичени по лицето и на снимките в мрежата.

Самата Симона и Георги Иванов отказа да дават показания пред разследващите . Според непотвърдени към момента данни Кристиан, Симона и приятелят им са били на купон на Витоша преди кървавия инцидент. Предположенията са, че там компанията се друсала с дрога.

По време на делото на определяне на мярката за неотклонение на Кристиан в сряда късно вечерта той самият заявил, че е сгоден и това бил един от мотивите му да поиска да бъде пуснат от ареста, който не бе уважен, пише „България Днес”.

хотарена

Твоят коментар

About Натали Славова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook