Home » Живот » Убиецът на Милен Цветков стягал сватба: В СУ бъдещата младоженка имала имидж на светица
Убиецът на Милен Цветков стягал сватба

Убиецът на Милен Цветков стягал сватба: В СУ бъдещата младоженка имала имидж на светица

На прага на сватба са били обвиненият за умишленото убийство на журналист на Милен Цветков и неговата приятелка, която избяга от мястото на фаталната катастрофа в София на връх Великден, научи 365novini.

22-годишния Кристиан Николов и гаджето му Симона Цанкова били във фактическо съжителство. Двамата имали връзка от няколко години. Това става ясно от показанията на майката на момичето. Заедно с двамата в автомобила е бил Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Симона и Георги духват от мястото на катастрофата, а впоследствие прокуратурата ги обвини за затаяване на факти и обстоятелства по престъплението.

Подробности за връзката между дрогираният Кристиан и Симона стават известни на криминалистите още в първите часове на разследването покрай разпитите на техните близки. Двамата се запознават, докато са ученици в столично 73-то училище. Симона е година по-малка от гаджето си. Заради куп провинения Кристиан е преместен в Немската гимназия, а след като завършва отива да следва в Германия. Симона е приета за студентка по психология в Софийския университет.

Двамата произхождат от семейства с много различен социален статус.

Майката на Кристиян – Десислава е богата бизнес дама, баща му – предприемач. Двамата са разведени. Кристиан живее с майка си, когато не е в Германия. Родителите на Симона са хора от средната класа. Баща й работи в куриерска фирма, майка и се занимава с недвижими имоти. От профилите на Симона в социалните мрежи се вижда, че момичето е с отношение към дрогата и бунтарството. На стената си качва провокативни и скандални снимки с разгулни купони в компанията на татуирани младежи с разширени зеници.

Симона има съвсем различен имидж в университета съобщава „24 часа”. Сред колегите тя била известна като старателна студентка. На лекции ходила без пиърсингите, които са накичени по лицето и на снимките в мрежата.

Самата Симона и Георги Иванов отказа да дават показания пред разследващите . Според непотвърдени към момента данни Кристиан, Симона и приятелят им са били на купон на Витоша преди кървавия инцидент. Предположенията са, че там компанията се друсала с дрога.

По време на делото на определяне на мярката за неотклонение на Кристиан в сряда късно вечерта той самият заявил, че е сгоден и това бил един от мотивите му да поиска да бъде пуснат от ареста, който не бе уважен, пише „България Днес”.

хотарена

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.