Home » Свят » Поляк е убиецът на българите в Чикаго
Поляк е убиецът на българите

Поляк е убиецът на българите в Чикаго

Поляк е автор на стрелбата в Чикаго, при която загинаха петима души,  научи 365novini. Той почти не се е познавал с жертвите си, няма засега обяснения за причината за жестокото престъпление. Има данни, че то е извършено със самоделно оръжие.

Ивайло Попов и Цветанка Костадинова са разстреляното вчера българско семейство в Чикаго.

Женят се само преди около година и идват да живеят в Чикаго. Имат предишни бракове и съответно по син и дъщеря от тях, жената била и млада баба, има две внучета в България. Искра Попова е третата жертва, живеела е от години в Чикаго с американския си партньор Дейвид. Това съобщи Би Ти Ви.

Цветанка работела от година в българската детска градина в града, грижела се за най-малките, те я обожавали.

Започнала е кампания за набиране на средства в помощ на семействата, за да бъдат транспортирани телата на жертвите в България и погребани в родината.

Генералният консулт на страната ни в Чикаго Иван Анчев увери, че е в непрекъснат контакт с полицейските власти. Категорично е изяснено, че не е имало конфликт между убиеца и жертвите му, не е имало никаква предишна история, може изобщо да не са се познавали – в средата тук това е напълно реално, обясни той. Затова мотиви не могат да бъдат изведени, става въпрос за нелепа, нещастна случайност, обясни консулът.

Затворен, саможив, не обичал да говори – така описал убиеца синът на Ивайло, който също живеел в Чикаго. Той е на 21 г., в контакт е с българските дипломати.

лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.