Водещите новини
Home » България » Тръгнаха хайки в градския транспорт
хайки в градския транспорт

Тръгнаха хайки в градския транспорт

Стресирани пътници сигнализираха за хайки и скандали в столичния градски транспорт, научи 365novini.

Въпреки че бе обявено, че до края на извънредното положение няма да има глоби, контрольорите вече плъзнаха в транспорта. Системата за продажба на билетчета обаче е демонтирана, а шофьорите също не предлагат превозния документ.

„Бях с детето. Още на спирката срещу ДАМС исках да си закупя билети, но на будката пише „Почивка“. Вътре шофьорът се пази от вируса зад ленти и човек не може да припари до него. Апарат за таксуване също нямаше. Възмутен съм, да стресират така хората“, разказа изнервен пътник.

„Изглежда компанията не издържа на рекордно ниските приходи и прати контрольорите да събират пари от и без това ошашканите от извънредното положение и безработни пътници“, коментираха възмутени столичани и в интернет форумите.

Още в началото на извънредното положение от Центъра за градска мобилност съобщиха, че контрольорите няма да продават билети от 30 лв. под формата на глоба и да съставят актове. Затова досега пътниците се возеха спокойно в столичния градски транспорт.

45 дни след началото на извънредните мерки обаче финансовите загуби станаха по-големи от корона-страха и контрольорите масово плъзнаха из превозните средства в София, за да продават билети на нередовните пътници. Това обаче влуди столичани.

Проверка на Lupa.bg потвърди, че в момента нито шофьорите в градския транспорт продават билети, нито има апарати за автоматична продажба на такива – те отдавна са демонтирани. „И те като ЩАБ-а само искат да стресират хората, откъде да си купим билети?“, оплакаха се изтормозени пътници.

Тази сутрин от Столична община обявиха, че само за месец март прихoдитe към кметството са с 19 милиoнa лв пo-мaлкo. „Oчaквaмe дa имa втoрa aктуaлизaция нa бюджeтa прeз eceнтa. Cлeд лятoтo щe знaeм истинските зaгубитe oт кризaтa“, заяви зам.-кметът по финанси и здравеопазване на София Дончо Барбалов.

лупа

Твоят коментар

About Натали Славова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook