Home » Топ новини » Това, което знаем е само върхът на айсберга, настръхнахме! Ужасяващи нови разкрития за касапницата със Семерджиев
Това което знаем е само върхът на айсберга настръхнахме! Ужасяващи нови разкрития за касапницата със Семерджиев

Това, което знаем е само върхът на айсберга, настръхнахме! Ужасяващи нови разкрития за касапницата със Семерджиев

Над 60 свидетели били разпитани по делото за катастрофата, при която бившият футболист Георги Семерджиев уби две млади жени на столичния бул. “Чери връх”.

Трагедията стана на 5 юли, но все още назначени експертизи не са готови, припомня 365 Новини.

В момента Георги Семерджиев е в ареста, след като няколко съдебни състава отказаха да го пуснат на свобода, въпреки твърдението му, че е бил отвлечен в деня на катастрофата.

Записи от камери в района обаче показват друго – той е бил в автомобила. Изяснено е, че е бил и сам по време на автосблъсъка.

На кръстовище на Моста на влюбените уред за видеонаблюдение е заснел джипа фронтално и ясно се виждало, че няма друг със Семерджиев в автомобила. В колата били намерени биологични отпечатъци на полицайката Симона Радева, но те били от дни преди катастрофата.

“При прегледа на тези видеозаписи се вижда как лице от мъжки пол напуска автомобила и се отдалечава от мястото на произшествието 17 секунди след настъпване на удара. На тези видеозаписи е назначена експертиза. Тя ще даде и технически детайли, очакваме нейното заключение”, заяви Десислава Петрова, заместник-градски прокурор на София.

Камерите били запечатали и две жени. Виждало се как те се приближават до току-що катастрофиралия автомобил, оглеждат пораженията и след това се отдалечават. Засега тяхната самоличност е неизвестна. Разследващите обаче имат предположения кои са и се очаква те също да бъдат разпитани.

Назначената по разследването комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза на Семерджиев още не е готова, защото след първата беседа с него вещите лица са преценили, че е необходимо да се направи и втора, която да е поне месец след инцидента.

Първоначално след катастрофата се твърдеше, че вторият човек в колата на Семерджиев е избягал от местопроизшествието. Бившият вътрешен министър Бойко Рашков заяви пред журналисти, че е установена жената, за която се предполага, че е била със Семерджиев по време на катастрофата, като намекна, че тя е полицейски служител. Преди две седмици обаче следователят Ясен Тодоров заяви, че не може да се каже със сигурност дали е имало или нямало пътник в катастрофиралия автомобил.

Към настоящия момент обвиняемия Георги Семерджиев се намира в ареста. Срещу него вече се повдигнати 5 обвинения – за тежкия инцидент с две жертви, управлението на автомобил след употреба на наркотици, за фалшиви регистрационни номера и фалшива шофьорска книжка, както и за притежание на наркотици, намерени в жабката на колата. Пред съда Семерджиев се защити, че няма общо с автомобила и че в деня на катастрофата е бил отвлечен.

Част от материалите по делото за катастрофата бяха отделени в отделно досъдебно производство на Софийската градска прокуратура. Според нея в периода 2021 г. до деня на катастрофата при условията на продължавано престъпление длъжностно лице от структура на МВР е нарушило служебните си задължения с цел да набави за себе си или за другиго облага.

Припомняме, че Семерджиев е задържан за далавери с черно тото, за разпространение на наркотици и още куп нарушения на пътя. Очаквайте още подробности по темата в 365 Новини

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.