Home » Топ новини » Ангелкова строи палат в Созопол
Ангелкова строи палат в Созопол

Ангелкова строи палат в Созопол

Бившата министърка на туризма си купила парцел за половин милион в курорта

Бившата министърка на туризма Николина Ангелкова е поредната известна персона, която се е сдобила с апетитен парцел на метри от морето. Ексдепутатката от ГЕРБ е инвестирала над половин милион лева в земя в Созопол, като със семейството й имали намерения да си построят там лятна хасиенда, където да отмарят далеч от лудницата на пренаселения южен курорт.

Парцелът на Ангелкова се простира на обширните 3 декара и точната му цена е 557 412 лева. По документи се води земеделска земя, но статутът му винаги може да бъде променен и мястото да бъде годно за законни строежи.

Имотът се води изцяло на името на бившата министърка, а не на двамата със съпруга й Христо. Средствата, с които е направила мащабната инвестиция, Ангелкова е вписала, че са от банков кредит, както и от дарение от родителите й, вижда се от декларацията й пред КПКОНПИ.

В Созопол имоти за чудо и приказ имат редица известни личности, политици и олигарси.

Бившият министър на транспорта – Николай Събев, е сред най-големите инвеститори там и притежава няколко къщи и апартаменти. Той ежеседмично може да бъде забелязан на разтуха в една от вилите си, която се намира на първа линия до морето, буквално кацнала на живописна скала, и разполага с куп екстри.

Дори докато бе начело на транспортното ведомство, почти всеки уикенд, включително през зимата, шефът на „Еконт” се уединяваше там със значително по-младата си половинка Донка.

В местността Буджака на Созопол се намира и имението на олигарха Иво Прокопиев, където преди седмица бе забелязан да му гостува Кирил Петков с жена си. В съседство на неговата резиденция е и тази на беглеца Цветан Василев. Банкерът притежава един от най-скъпите имоти в местността.

Палатът е оценен на над 2 милиона евро. Култовото имение, решено в жълто и бяло, е със средиземноморска архитектура и постоянно видеонаблюдение и е едно от най-внушителните във ВИП квартала.

Издирваната от ФБР и Интерпол криптокралица Ружа Игнатова също е собственичка на огромен мезонет в един от най-древните градове по родното Черноморие.

Твоят коментар

About Natali Slavcheva

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.