Home » Горещо » Тити Папазов прави инвитро на 52г.: Егоистично е на тези години да искам още деца, но къщата ни е празна
Тити Папазов прави инвитро на 52г

Тити Папазов прави инвитро на 52г.: Егоистично е на тези години да искам още деца, но къщата ни е празна

Баскетболният треньор на „Левски” Константин Папазов планира да отгледа още две деца. Наскоро колоритният спортист загубил майка си Радка, която била дългогодишен преподавател по немски език в Алианса и след смъртта й преосмислил живота си, научи 365novini.

Спортното семейство има един биологичен син Александър, който е почти на 17 години. Преди 12 години Тити и жена му Маргарита осиновиха изоставено бебе, чиято майка била болна от СПИН и го зарязала след раждането му. Папазови чакали 7 месеца докато съдебното решение за осиновяването на малкия Димитър-Желко стане факт.

Всичко започнало от един петък, 13 октомври 2006 година, когато треньорът на националите по баскетбол отишъл в студиото на „Сървайвър”. Там случайно се зачел във вестник и разбрал историята за изоставеното новородено. „Веднага разбрах, че искам да осиновя това дете… Преди години по същия импулсивен начин станах баскетболен треньор“, признава Папазов.

Чувствителният баскетболист взел идеята много присърце, защото тръгнал да издирва детето в 23 часа вечерта. Тъй като в статията не се казвало къде точно е настанено, първото място, където Тити отишъл, била Първа градска АГ. След лека конфронтация с дежурния лекар, предизвикана от късния час на посещението, Тити все пак успял да стигне до неонатологията, където обаче не посмял да влезе. Върнал се на следващия ден и разбрал точно къде да намери бебето, а впоследствие станало ясно, че то е абсолютно здраво и не носи в кръвта си вируса на СПИН.

В първоначалния момент треньорът решил да не казва на съпругата си – Марги, за идеята за осиновяването, тъй като все пак имал притеснения за реакцията й. Маргарита обаче се съгласила да стане майка на изоставеното бебе и с Тити му избрали името Димитър-Желко. Биологичната му майка го кръстила Димитър, а те добавили и Желко към него в чест на известния треньор Желко Обрадович, който е кръстник на детето.

От няколко месеца Александър и Димитър-Желко живеели в Италия без родителите си.

„Отскоро са в Рим. Искаме преди всичко да се научат на баскетбол, паралелно с него да научат италиански и да избягат от ежедневието на „децата на Тити Папазов”. Това им носи повече минуси, отколкото плюсове. Ние с майка им останахме сами. Има едно-единствено решение – нови две момичета. На този свят това е най-смисленото нещо – да създаваш поколение след себе си и да го възпитаваш. Това е морален ангажимент към Господ. На 52 е, малко е егоистично на тази възраст, но пък е празна къщата”, изповяда се треньорът.

Със съпругата му искали да имат две дъщери близначки, затова желанието си да имат две деца наведнъж и заради възрастта на Маргарита, планирали да направят инвитро. Сестрата на баскетболният треньор Мариела и съпругът й Андрей вече имали близнаци – Лъчезар и Константин, кръстен на известния си вуйчо, пише „Уикенд“.

„Има само едно непоправимо нещо на този свят и това е човешката смърт. Всичко останало е суета… Майка ми, като всяка майка на света, е най-великата, макар че вече не е между живите. Заслужава да кръстя едно момиче на нея. Казва се Радка и едно от момичетата, дай Боже да се случи, да я има, ще я кръстя Рада”, зарича се Тити.

Хотарена

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.