Home » Топ новини » Несебър с рекорд по нарушения в деня на вота: Арести, подкупи и свалени имунитети
Несебър с рекорд по нарушения в деня на вота

Несебър с рекорд по нарушения в деня на вота: Арести, подкупи и свалени имунитети

Несебър чупи рекорди в деня на вота, научи 365novini.

Рекордна избирателна активност в Несебър в деня на вота. Морската община държи рекорд по избирателна активност, арестувани кандидати за общински съветници и търговия с гласове. Поне 6 са лицата, кандидатстващи за местната власт, които пребивават в ареста там и това са само част от проблемите, с които ОИК в Несебър се сблъска.

В село Тънково и село Оризаре упорито се твърди, че се търгува с гласове. Смята се, че се дават по 200 лв за кмет, както и 200 лв за общински съветник. Проверка на репортери на Би Ти Ви обаче установи, че местните предпочитат да не коментират въпроса.

Търговията е ставала през нощта в град Несебър и околните села, съобщават още от „Блиц“. Дори и полицейските акции с арестувани кандидати за кметове и общински съветници не ги разколебаха.

Кулминацията е в село Кошарица, където се твърди, че кандидат за общински съветник лично е насърчавал гласоподаватели.

Интересна е и ситуацията в Свети Влас. В най-спокойния град в България, един от кандидат — кметовете се оказа в ареста. Но дори и това не разколеба местните избиратели, които отидоха до урните. Курортният град, който непрекъснато се разраства, има близо 2300 избиратели, които вероятно ще упражнят правото си на глас.

Още шестима кандидати за местната пък бяха арестувани в Несебър. Последният е бил задържан в събота, а главния прокурор на републиката Сотир Цацаров дори е поискал да му се свали имунитета.

Поне един от кандидатите за общинския парламент е с обвинения за участие в организирана престъпна група за купуването на гласове, пише news.bg.

И в Царево, и в Ахтопол имало полицейски акции. Задържаните давали на гласоподавателите доста сладки обещания за длъжности, ако получат постове в местната власт. Явно това не е нова практика, тъй като по време на едно делата срещу обвиняем кандидат-кмет на града, в предишни години свидетелите са гласували за него, но без да получат каквито и да е облаги за това.

razkritia.com

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.