Home » Здраве » Срещу вируса: Рецептата на шеф Андре Токев за джинджифилов чай
Рецептата на шеф Андре Токев за джинджифилов чай

Срещу вируса: Рецептата на шеф Андре Токев за джинджифилов чай

Джинджифилът от столетия е известен като мощен имуностимулант и затова често се използва в борбата срещу различни болести.

Преди дни известният готвач шеф Андре Токев предостави на българите своя рецепта за джинджифилов чай, научи 365novini.

„Ето и една любима рецепта, която гарантирано укрепва и стимулира организма: 1 литър вода супени лъжици настърган или ситно нарязан джинджифил, 1 чаена равна лъжица куркума, 1 лимон. Кипваме водата с джинджифила за 5 минути. Махаме от котлона и добавяме лъжица куркума, оставяме да изстине до 45-50 градуса. Добавяме сок от един лимон. Вашият джинджифилов чай е готов за пиене!“, обясни кулинарният гуру.

Явно неслучайно джинджифилът се оказа един от най-търсените продукти у нас в разгара на епидемията, като на места килото удари 17 лева.

Рецептата на шеф Андре Токев за джинджифилов чай

Снимка: Агнес Методиева

Новият вирус не понася джинджифила. Този вирус се лекува лесно с отвара от джинджифил и куркума. Ако пиете лека отвара от малки парченца от корен на куркума или джинджифил с мед, никога няма да се разболеете. Това пък твърди руският медик Олег Торсунов, кандидат за медицинските науки и автор на уникални оздравителни методи. През последните дни той изнесе серия от лекции във връзка с коронавируса.

Вирусът, който сe разпространява по света, наистина е опасен. Опасността е в това, че той ограничава възможността на организма да се съпротивлява на бактериалната бронхопневмония, заяви Торсунов. „Самият вирус не убива човека, убиват го бактериите, които се размножават в организма след заразата. При това тези бактерии могат да се размножават много бързо.

Например, сяда човек в самолета, заразен е преди 7 дни, инфекцията е преминала в бактериалния си период. За три часа полет той може да получи оток на белите дробове“, коментира д-р Торсунов.

Рецептата на шеф Андре Токев за джинджифилов чай

Олег Торсунов

„Аз пътувам в самолетите без маска, тъй като винаги нося в себе си джинджифил. Имам добра новина за вас. Този вирус се лекува лесно с отвара от джинджифил и куркума. Ако пиете лека отвара от малки парченца от корен на куркума или джинджифил с мед, никога няма да се разболеете. Сега организаторите на тази лекция ще минат по редовете и ще ви раздадат джинджифил“, каза той по време на своя лекция.

От залата се чува възглас: „Много е люто!“. Отговорът на Торсунов е: „По-добре люто, отколкото да умрете!“

Дълги години лекувам вирусни инфекции с един съвсем недълъг списък от продукти: джинджифил, куркума, борови клончета, клончета от пихта (Сибирска ела), жълта горчица, бял пипер, обяснява Олег Торсунов.

лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.