Home » Свят » Спомняте ли си най-дебелото момче в света, което тежеше 192 кг.? Ето какво се случва с него! /Снимки/
Спомняте ли си най-дебелото момче в света

Спомняте ли си най-дебелото момче в света, което тежеше 192 кг.? Ето какво се случва с него! /Снимки/

21 век внесе в нашия живот не само съвременни технологии, но и бързото хранене, което изобщо не е полезно. 

Особено вреди на децата, защото те свикват с него много по-бързо от възрастните.

Момчето Ария Пермана от Индонезия стана жертва на любовта към коварната бърза храна. Теглото му достигна 192 килограма, преди той и родителите му да вземат решение за радикални мерки.

Наднорменото тегло, като възмездие за любовта към храната

Родителите на момчето забелязали първите тревожни признаци, когато е бил на 5 години. Ария не се движеше много, предпочиташе компанията на чиниите пред игри с връстниците си, споделят те пред 365 Новини. Той ядеше двойна порция и не беше против да получи допълнително.

На 10 години ситуацията излезе напълно извън контрол. 

В диетата на тийнейджъра ежедневно присъстваха подсладени газирани напитки, чипс, бързи тестени закуски и бързо приготвена юфка. Теглото на момчето нараства главоломно, докато достигне нивото от 192 килограма.

Ария се оказва заложник на собствените си мазнини: не можеше да ходи на училище, трябваше да се мие в басейна и да спи на специална платформа. Обикновените мебели не издържаха на обемното момче. Учителите идваха да се срещнат с детето и провеждаха уроци в дома му. Ария беше напълно отрязан от света, без приятели и съученици.

Родителите и лекарите решиха спешно да предприемат действия. Ако момчето не спре да наддава на тегло, тогава сърцето му няма да издържи на прекомерното натоварване и просто спира. Семейството на Ария се реши на крайни мерки.

Живот след 192 килограма

Диетата и спортът вече не могат да оправят тийнейджъра с наднормено тегло. Лекарите единодушно предложиха операция за съкращаване на обема на стомаха. Разбира се, майката и бащата на момчето реагираха със страх на предстоящата операция, но нямаше връщане назад.

Резекцията на стомаха беше нормална. Ария бързо се възстанови и още  през първия месец загуби около 30 килограма тегло.

Aрия започна да се храни, както е предписано от лекари: риба на скара, постно месо, много зеленчуци и плодове. Първите седмици момчето пропусна обичайните ястия на скара и чипс и забелязвайки първите резултати от усилията си, сдържа апетита си.

За 2 години той свали повече от 100 килограма тегло. 

Новото тегло от 86 килограма позволи на момчето да се върне в училище, да подобри академичните си резултати. Момчето, което не можа да измине дори 10 метра, започна лесно да преодолява километрите разстояния.

Предстои  и операция за премахване на излишната кожа. След отслабването на ръцете, гърдите и гърба на момчето остана увиснала кожа, която може да бъде премахната само на хирургическата маса.

Лекарите не се ангажират да гарантират колко ефектът от операцията е достатъчен за задържането на килограмите. Всичко зависи от неговата воля. Самият тийнейджър е решен и няма да изключи предвидения курс.

Остава ни да пожелаем на момчето да не губи вяра в себе си и да достигне до тялото на мечтите си!

Ария Пермана

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.