Home » Топ новини » Скоро хората ще надигнат глас, с който ще искат хляб, а не обещаваните пасти на кредит!
Скоро хората ще надигнат глас с който ще искат хляб

Скоро хората ще надигнат глас, с който ще искат хляб, а не обещаваните пасти на кредит!

Всяка криза показва по гротесков начин недостатъците.

Показва общественият договор в цялата му същност.

И това, което виждаме сега, е пропаст. Пропаст между народ и управляващи, пълна с тишина. Тишината на неразбирането и недовиждането. И скоро ще имаме ситуация, когато управляващите няма да могат да продължават по старому, а народът няма да иска. Накратко – революционна ситуация. Но никой не го вижда, докато конфликтът не се изостри до крайност.

През 1989 година първата свободна Коледа всички си мислехме, че най-накрая властта ще бъде на народа и народът ще управлява. Ще имаме свобода, банани, свободно здравеопазване и достъпни дънки от Кореком. И пак банани. Скоро разбрахме, че отново едни хора поставиха пропаст между тези, които са господарят на тази земя – българите и тези, които са яхнали народа и благоденстват на негов гръб.

Управляващите вече не чуват народа.

Излезли от народа, кръвта им посиня с изкачването по стълбата на властта. Вече не чуват. Те говорят само със себеподобните и не осъзнават докъде са докарали хората. Заобиколени с пиари и верни слуги, те са убедени, че народът ги обожествява, а критиките са от тези, които им завиждат. Също като кралица Мария-Антоанета, която невинно учудена е пратила хората да ядат пасти, като нямат хляб. Естествено, докато главата й не пада отрязана на площад „Конкорд”. Дали в последните си мигове е мислила за съветите си към бедните? И към милионите, хвърлени за дворци и тоалети, които не може да занесе отвъд гилотината?!?

Власт, която загуби слуха си, е обречена. Власт, откъсната от народа си, е прокълната. Власт, унищожаваща народа си, е престъпна. Власт, която много болезнено ще се приземи от трона!

Тишината на народа е оглушителна. Вече хората не молят. Те псуват! И скоро няма да се самоубиват кротко в тишина, а ще надигнат глас, с който ще искат хляб, а не обещаваните пасти на кредит!

Борисов, заслушай се в тишината на народа, който те заобикаля. Който не те възхвалява, а те псува и иска да те види образно казано на „Конкорд”. Ти, който нямаш уши за волята на хората и за тяхната болка, ще се провалиш. И ще установиш, че нищо не може да отнесеш със себе си!

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.