Home » Свят » Русия попари САЩ и НАТО: Не си правете илюзии, че можете да ни победите
Русия попари САЩ и НАТО: Не си правете илюзии че можете да ни победите

Русия попари САЩ и НАТО: Не си правете илюзии, че можете да ни победите

Разработвайки своите най-нови хиперзвукови оръжия, каквито не притежава никоя друга държава, Кремъл изпраща ясен сигнал към САЩ и Запада. Той категорично казва, че никой не е в състояние да победи Русия.

В арсенала на Москва вече можете да намерите ракетната система „Авангард“, която може да порази всяка цел на планетата , както и ракетата „Циркон“, която не се вижда на радарите за ПВО.

Руска хиперзвукова ракета „Циркон“ в полетВ момента Русия разполага с поне два вида хиперзвукови оръжия. Първият е проектиран да носи ядрен потенциал и притежава способността за поразяване на всяка цел на планетата. „Авангард“ – както го наричат – прилича на класическа балистична ракета с дължина 27 метра. В обтекателя на главата й обаче има планер, вид дрон с дължина 5 метра.

Изстрелян от ракетата, този композитен планер може да лети със скорост до 27 000 километра в час в горните слоеве на атмосферата, защитаван от термична защита с нагрят до 2000 градуса по Целзий въздух.

ракета авангардАко класическата ракета се издигне във въздушното пространство, и следва крива, която вражеската противовъздушна отбрана може да прогнозира, при „Авангард“ не е така. Той остава на по-малка височина.

В същото време може да завива, да променя курса, да се движи на зиг заг, така че всяка противоракетна отбрана е безсмислена. Авангард съчетава феноменалната скорост на свръхзвукова ракета с маневреността на дрон, което прави системите за прихващане безполезни.

„Авангард“ може да носи ядрен заряд, който е 130 пъти по-мощен от бомбата, хвърлена над Хирошима.

Русия също така е разработила и внедрила хиперзвукови ракети с по-малък обсег на действие като 11-метровия „Циркон“. Изстрелян от подводница или кораб, той е предназначен за потапяне на самолетоносачи или унищожаване на други цели, които се намират в радиус от хиляда километра.

Съобщава се, че скоростта му достига 9 Маха, или 11 000 километра в час – достатъчно, за да образува облак от прегрят въздух, поради което е почти невидим за радарите и оставя само няколко секунди за реакция.

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.