Home » Свят » Книга на Дийн Кунц от 1981 предсказва появата на коронавируса
Книга на Дийн Кунц от 1981 предсказва появата на коронавируса

Книга на Дийн Кунц от 1981 предсказва появата на коронавируса

Наскоро беше публикувана статия за това как книга, наречена “Очите на мрака”, разказва за китайска военна лаборатория, която създава вирус като част от програмата си за биологично оръжие, разбра 365 Новини.

В нея се говори за респираторно заболяване, което ще изригне из целия свят и дори се споменава 2020 година. Случайност?

„Около 2020 г. тежко заболяване, подобно на пневмония, ще се разпространи по цялото земно кълбо, поразявайки белите дробове и бронхите и ще се противопостави на всички известни методи на лечение. Почти по-неразбираем от самата болест е фактът, че внезапно ще изчезне толкова бързо, колкото се е появил, но ще атакува отново десет години по-късно и след това напълно ще изчезне”.

Американският автор Дийн Кунц пише за майка Кристина Евънс, която тръгва на пътешествие, за да разбере дали синът й Дани е жив или е умрял по време на пътуване.

След това тя успява да го проследи във военен обект, където е държан, след като случайно е заразен с изкуствен микроорганизъм, създаден в изследователски център в Ухан. Откъси от книгата показват разговора между Кристина и човек в лабораторията, в която е държан нейният син:

“Не ме интересува философията или морала на биологичната война” – каза Тина. “Просто сега искам да знам как, по дяволите, Дани се е оказал на това място”.

Дийн-Кунц-очите-на-мрака

Човек на име Домби й отговаря, че да разбере това трябва да с върнеш дванайсет месеца назад. Някъде по това време китайски учен на име Ли Чен отива в Съединените щати с дискетен запис на най-важното и опасно ново биологично оръжие на Китай за последното десетилетие. Материалът е наречен “Ухан-400″, защото е разработен в лабораторията RDNA недалеч от град Ухан.

Този изследователски център, посочен в книгата, може да е част от Института по вирусология на Ухан, в който се намира единствената в Китай лаборатория за биологична безопасност. Той има най-високата класификация на лаборатории, които изучават най-опасните вируси, и се намира на 32 км от мястото, където за първи път се появи настоящият Covid-19.

Може би сте чували и теорията на конспирацията, че Covid-19 е създаден от хора и най-вероятно е излязъл от вирусологичната лаборатория на Ухан. Тази теория обаче е широко опровергана.

Допълнителни откъси от книгата показват, че вирусът е „идеално оръжие”, защото не може да оцелее извън хоста повече от минута.

„Ухан 400 е перфектното оръжие. Засяга само хората. Никое друго живо същество не може да го носи. Подобно на сифилиса, Ухан-400 не може да оцелее извън живото човешко тяло повече от минута, което означава, че не може постоянно да заразява предмети или цели места, както антраксът и други вирулентни микроорганизми могат”.

„И когато носителят умре, Ухан-400 вътре в него скоро умира, веднага щом температурата на трупа падне под осемдесет и шест градуса по Фаренхайт. Виждаш ли предимството на всичко това? ”

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.