Home » Свят » Решетников обещал 350 000 лв. месечно на БСП
Решетников обещал 350 000 лв. на БСП

Решетников обещал 350 000 лв. месечно на БСП

Руският генерал от КГБ Леонид Решетников, който днес бе изгонен от България и получи забраната да посещава страната ни в следващите 10 години, е човека, поел ангажимент да финансира БСП след драстичното отрязване на партийните субсидии, научи 365novini.

Това разкри достоверен източник на „Позитано“ 20.

Чрез различни руски фондации и организации Решетников е обещал да осигурява на партията столетница сумата от 350 000 лева месечно, твърди източника ни. Парите щели да отидат за кампанията по местните избори, както и за издръжка на апарата на БСП и левите медии – телевизията БСТВ и в. „Дума“. Партията отчаяно има нужда от тези средства, след като партийната субсидия бе намалена от 11 на 1 лев на глас.

Така вместо с близо 10 милиона лева на годишна база, БСП вече ще разполага с по-малко от 1 милион лева. Средствата на руските фондации били единственият спасителен пояс на червената лидерка Корнелия Нинова.

По-рано днес главния прокурор Сотир Цацаров спомена, че името на Решетников е замесено в „нерегламентиран трансфер на финансови средства“, но не влезе в подробности.

лупа

Твоят коментар

Твоята оценка
Твоята оценка
Общо гласували

About Елена Монева

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!