Водещите новини
Home » Свят » Путин към българите: Гарантирам, че „Спутник V“ е в пъти по-добра, безопасна и евтина ваксина!
Путин към българите: Гарантирам, че „Спутник V“ е в пъти по-добра

Путин към българите: Гарантирам, че „Спутник V“ е в пъти по-добра, безопасна и евтина ваксина!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Владимир Путин нарича българите „братски народ“, както е било от векове!

Руският президент Владимир Путин застава с името и честта си зад ваксината „Спутник V“, която обещава да се превърне в единственото спасение от изкуствено създадения Covid-19.

Както вече стана ясно днес, Унгария е държавата, която се надигна срещу широко рекламираните и пропагандирани ваксини Пфайзер и Moderna, за да сключи договор именно с Русия за доставката на „Спутник V“.

Лично президентът Владимир Путин от дни говори за предимствата на руското откритие, които са наистина съществени. На първо място това е пълната безопасност на ваксината, която е преминала през множество тестове и изпитания.

До момента не са наблюдавани никакви странични ефекти, освен леко покачване на температурата при поставяне на втората доза. Това се е случило при единици от пациентите и е траело не повече от час време.

Разликата с ваксината Пфайзер е огромна. Знаем, че от нея вече има починали десетки хора по цял свят, както и такива с получени сериозни усложнения, налагащи спешен прием в болници.

Путин е категоричен, че руската ваксина е предложена на народа му и света в момент, в който е напълно проверена и сигурността и ефективността й са гарантирани.

В свое интервю президентът я препоръчва не само на руснаците, но и на българите, които неведнъж досега е наричал и нарича „братски народ“. По думите му, връзката между Русия и България е неразривна и това е доказано през вековете, пише fakti.bg.

„Нашата ваксина срещу Ковид-19 е не само в пъти по-добра и безопасна, но и в пъти по-евтина от западните. И аз, с цялото си сърце и отговорност, я препоръчвам на света. Убеден съм, че масовото ваксиниране с нея може да започне веднага“, заяви Владимир Путин, предаде nova.bg.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.