Home » Живот » Психиатър: Убиецът на куче може да посегне и на човек
д-р Цветеслава Гълъбова

Психиатър: Убиецът на куче може да посегне и на човек

Този, който е способен да убие куче, няма да му е трудно да убие и човек. Той не е научен на уважение към другите хора.

Такъв индивид има ниско ниво на самоконтрол и излива гнева си върху най-беззащитните. Това се дължи на домашното възпитание и на психологическата структура на личността.

Това заяви   директорът на държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски” д-р Цветеслава Гълъбова по повод зачестилите случаи на посегателство над животни, научи 365novini.

Последното зверство се случи в Мъглиж, където циганинът Ангелин опита да убие куче, като го зарови в пясъчник. След садистичната гавра извергът излетя на свобода срещу 250 лева.

„Наблюдава се опростачване на населението. Виждаме първите хора в държавата как говорят – с хашлашки тон, който меко казано е неподходящ.

В опростачената среда се нарушават много лесно нормите и правилата. Мизерната среда води до мизерни действия. Тя деморализира. Все повече хора проявяват агресия и насилие не само върху животни, но и върху деца, възрастни и пр. Те преминават към улично правосъдие.

После се оправдават „Не можах да се въздържа”. А въздържанието се учи в семейството”, коментира д-р Гълъбова. По думите й хората без вътрешни устои много лесно копират чужди поведенчески модели и ги пренасят на улицата. Заради това има твърде много примитивни хора.

лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.