Водещите новини
Home » Живот » Помните ли малкият Хоуп, който беше зарязан от родителите си? Вижте как изглежда днес (снимки)
Помните ли малкият Хоуп

Помните ли малкият Хоуп, който беше зарязан от родителите си? Вижте как изглежда днес (снимки)

Преди година и половина една снимка разплака хората по целия свят, помни 365 Новини.

На нея се вижда как Аня Ловен, която от години помага на децата в Нигерия, дава вода на едно омършавяло от глад момченце. Малчуганът е изхвърлен от семейството си буквално на улицата, защото смятат, че е магьосник, а той е само на 2 годинки. Цели 8 месеца се е скитал по улиците и се е хранил рядко, най-вече с отпадъци. Тялото му е пълно с червеи.

Датската активистка го намира и поема грижите за него.

Аня Ловен и Хоуп

След като му дава вода, тя го завива в одеяло и го отвежда в близката болница. Кръщава го Хоуп, което в превод от английски означава надежда.

След множество кръвопреливания за борба с тежки форми на анемия и антипаразитни лечения момчето от Нигерия оцелява, а неговата снимка обикаля социалните мрежи. От първата среща с нигерийското си момче Аня все публикува в социалните мрежи снимки и видеоклипове. Това й помага да получи необходимите средства, за да плати за лечението му. Забележете – в първите 48 часа размера на даренията са в размер на почти един милион долара.

Да спасиш живот

В благодарност за тази реакция и подкрепа тя пише в интернет: „С тези пари ние не само ще осигурим най-доброто лечение за Хоуп, но също така може да спасим много повече деца“.

В рамките на два месеца след започване на лечението Хоуп показа на света една невероятна трансформация. „Вече се храни сам, реагира добре на лекарствата, които приема. Днес имаше сили да седне и да ни се усмихне. Той е силно малко момче. Да го видиш как да седи и си играе с моя син без съмнение е най-великото преживяване в моя живот. Просто не знам как да го опиша…“, пише в блога си Аня. Днес детето се радва на добро здраве, постоянно се усмихва и се води нормален живот. Със сигурност обаче много други като него не са имали същия късмет.

Наистина в Африка хиляди деца са в опасност, защото са обвинени в магьосничество.

Как изглежда Хоуп днес

Аня със съпруга си Дейвид Емануел започна изграждането на дом за сираци за всички спасени деца. Двойката се грижи за 35 момчета и момичета, които са били в критични условия. Колкото повече хора като тях има, толкова повече ще са детските усмивки като тази на Хоуп.

Как изглежда Хоуп днес снимки

Източник: Girl.bg
Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.