Home » Топ новини » “Дари храна, дари любов”: Ученици от София с уникална кампания (Видео)
“Дари храна дари любов”: Ученици от София с уникална кампания СНИМКИ

“Дари храна, дари любов”: Ученици от София с уникална кампания (Видео)

Благотворителна кампания в помощ на възрастните хора организират ученици от столична гимназия. Инициативата “Дари храна, дари любов” има за цел да се събират пакетирани хранителни продукти и стоки от първа необходимост, които да бъдат раздадени на нуждаещи се.

Сред тях са и Вяра и Ваклина, които вършат добро съвсем безкористно, научи 365 Новини. Те са ученички в Природо-математическата гимназия. “Идеята се зароди от наши съученици в други гимназии”, признава Ваклина. “Вдъхнови ни идеята да предаваме доброто и да го възродим в нашата гимназия, и мислим да го продължим за в бъдеще. Започнахме миналата година през пролетта, с идеята да внесем малко хранителни продукти и любов на възрастните хора около Великден. Тази година преди Коледа също, защото това е периодична помощ.”

Дари храна дари любовВяра добавя: “Много ни впечатли това, че млади хора се заемат с тази задача да помагат на възрастни хора и смятам, че това е наш дълг да го правим, защото това е нашата държава и ние някой ден ще станем възрастни.”

Директорът на НПМГ Ивайло Ушагелов, както и цялото ръководство, подкрепят благородната кауза. “Да, лично аз и целият колектив, целият педагогически състав на НПМГ, се гордеем с тези страхотни деца, защото те направиха за втора поредна година една прекрасна инициатива, която има и отзвук”, каза директорът пред Канал 3.

Ваклина и Вяра, след като завършат училище, искат да продължат с благородната кауза.

Благотворителна кампания“Ще се върнем на същите места, тъй като създадохме връзка с хората и искаме да я продължим, като им занесем отново храна, да поговорим с тях, и тъй като сме запомнили повечето истории, които са ни разказали възрастните хора, някак си да им бъдем като приятели”, споделя Ваклина.

“Те винаги са много открити и се радват да ни видят. Не се радват само за храната, която им даряваме, а че има млади хора, които се интересуват от тях”, допълни Вяра.

Всеки, който желае да дари пакетирани хранителни продукти, може да го направи тази събота от 9 до 16 часа, в сградата на Национална природо-математическа гимназия. А Ваклина и Вяра се надяват по-малките ученици да продължат тяхното дело.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.