Водещите новини
Home » България » Полфрийман: Държат колеги пандизчии без вода
Държат колеги пандизчии без вода

Полфрийман: Държат колеги пандизчии без вода

Стотици затворници живеят без вода заради незаконен режим. За това изненадващо алармира доскорошният им „колега“ – австралийският убиец Джок Полфрийман.

Пуснатият предсрочно на свобода килър на 20-годишния студент Андрей Монов пусна сензацията във фейсбук, като уточни, че става въпрос за затворническото общежитие в Кремиковци, видя 365novini.

Там от известно време всички били държани със сухи кранчета, защото според Полфрийман затворническата управа откраднала всички пари, събрани за модернизацията на ВиК инсталацията.

Държат колеги пандизчии без вода

Иначе Полфрийман се обяви категорично в подкрепа на перничани, които от днес протестират заради безпрецедентния режим от минимум 5 месеца, въведен в миньорския град след източването на язовир „Студена“.

„През 2019 г. в страна-членка на Европейския съюз, в целия град Перник нямат достъп до питейна вода. Моля ви, подкрепете хората там в исканията им да водят достоен начин на живот“, написа австралиецът в социалната мрежа фейсбук.

И добави – „България не е бедна страна. Тя просто се ръководи от хора, които крадат от средствата, предвидени за модернизация и ремонт на инфраструктурата й“.

Редакцията на Lupa.bg се опита да се свърже с ГД „Изпълнение на наказанията“, за да провери достоверността на сигнала от Полфрийман. От там ни препратиха към пресцентъра на Министерството на правосъдието, откъдето чакаме отговор и информация дали и защо има въведен воден режим на територията на затворническото общежитие в Кремиковци.

Лупа

Твоят коментар

About Натали Славова

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!