Home » Топ новини » СЗО съобщи най-отчайващата новина от началото на пандемията
СЗО съобщи най-отчайващата новина

СЗО съобщи най-отчайващата новина от началото на пандемията

Световната здравна организация не е сигурна дали наличието на антитела в кръвта дава пълна защита срещу повторно заразяване с новия коронавирус, заяви на брифинг в петък Майк Райън, топ експерт на Световната здравна организация (СЗО) за спешни случаи, научи 365novini.

Райън каза също, че дори и антителата да са ефективни, има малък признак, че голям брой хора са ги развили и започват да предлагат така наречения „стаден/групов имунитет.

„Доста предварителна информация, която идва при нас в момента, предполага, че доста нисък процент от населението е произвежда антитела“, каза той. Въпреки очакването, че мнозинството в обществото може да има разработени антитела, общите доказателства сочат срещу това, така че може да не реши проблема на правителствата.“

От Световната здравна организация заявиха по-рано, че не всички, които са преболедували инфекцията с новия коронавирус, имат антитела, с които да се преборят с евентуално повторно заразяване, и се пораждат опасения, че пациентите може да не развиват имунитет, след като оздравеят от COVID-19

Припомняме, че по-рано от СЗО предупредиха, че следващите седмици са решаващи за Европа.

Това предупреждение отправи на брифинг Ханс Клюге, регионален директор на Световната здравна организация (СЗО) за Европа.

„Буреносните облаци на тази пандемия все още тягостно са надвиснали над европейския регион. Следващите няколко седмици са критични за Европа“, подчерта той.

„Не правете тази грешка, въпреки пролетното време, ние сме в окото на бурята. Няма бърз път към нормалното. Случаите в региона продължават да се качват. През последните 10 дни случаите в Европа почти се удвоиха и достигнаха близо 1 милион“, предупреди Клюге.

По думите му около 50% от глобалния товар на COVID-19 е в този регион – над 84 000 души са починали от вируса в Европа.

От 10-те държави в региона с най-много случаи през последните седмици има оптимистични знаци – намаляване на случаите в Испания, Италия, Германия, Франция и Швейцария, каза още той.

блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.