Home » България » „Няма такава държава“ – на няма такъв адрес
Няма такава държава

„Няма такава държава“ – на няма такъв адрес

Бившият шоумен Слави Трифонов е учредил партията си „Няма такава държава“ на несъществуващ адрес, научи 365novini.  

Според документите на пряснопоявилата се формация централата й се намира в столичния район „Възраждане“. Точният адрес, който до вторник вечерта бе свободно публикуван и на сайта на политическия проект, а днес вече е заличен, е на улица „Одрин“ №70, ет. 7, ап. 18. Наш репортер обаче установи, че там има единствено магазин и сервиз за алтернатори и… сграда в строеж.

По информация на Lupa.bg зданието дори още не е получило Акт16 и поне до края на годината няма да бъде официално открито. Но Трифонов вече е започнал да получава писма от свои фенове и бъдещи членове на партията си именно на адреса на този апартамент, въпреки че пощенски кутии все още не са монтирани. Не е ясно защо „Няма такава държава“ обявява несъществуващ офис.

Към момента адресът може да се види само в учредителните документи на формацията, подадени в съда за регистрацията.

Няма такава държава

Софийският градски съд трябва да се произнесе за допустимостта на „Няма такава държава“ в рамките на следващия месец. Споровете дали името на проекта на Дългия и ползваното от него лого със стилизирания национален флаг продължават, като юристи от ранга на проф. Огнян Герджиков обявиха, че това ще направи вписването на партията невъзможно.

В Закона за политическите партии не е ясно разписано изискване за седалището на управление на формациите, но остава голямата въпросителна защо Трифонов като неин лидер не я е вписал с адрес като останалите си 3 фирми – в НДК. И „Седем-осми“, и „Ермитаж Есте“, и „Сет 666“ се помещават там.

Иначе строител на суперлуксозната сграда е „Джи Ди Инвест Груп“, а шефът й – Георги Димитров обясни пред репортер на Lupa.bg, че не е инвеститор на проекта.

Според информационната табела на строежа това е Топ Хаус, а справка в държавните и частните търговски регистри ни отвежда до името на голямата фирма Реалвест, собственост на предприемачите Айнур Мустафа Гошкелов и Хайри Муса Кулов. Айнур Гошкелов е съпруг на бившия зам.-министър на околната среда и водите Фатме Илияз, която беше част от кабинета на Симеон Сакскобургготски, а Хайри Кулов е неин брат.

От вида на сградата става ясно, че седмият етаж е разположен на поне 200 кв. метра площ. Средната цена за ново строителство в района е около 1400-1500 евро на кв. метра., което означава, че Трифонов е извадил не по-малко от половин милион лева за централата на бъдещата си партия.

 Lupa.bg

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.