Home » България » Скандал: Болница в Пещера лекува здрави пациенти
Болница в Пещера лекува здрави пациенти

Скандал: Болница в Пещера лекува здрави пациенти

Прокуратурата разследва злоупотреби в пещерската болница „Проф. Димитър Ранев”, собственост на лекаря милионер Михаил Тиков, научи 365novini.  Сигналът за проверката е подаден от Мая Манолова още като национален омбудсман.

Управител на лечебното заведение е д-р Стоил Апостолов, който през 2017 г. бе зам.-министър на здравеопазването само за 24 часа. Оставката му бе поискана лично от премиера Бойко Борисов заради скандал с негово участие. Д-р Апостолов се води хем управител на МБАЛ „Димитър Ранев”, хем на „Бургасмед”, пак собственост на д-р Тиков. Как обаче смогва да бъде на две места едновременно е трудно да се каже. Може би му помага роднинската връзка с неговия работодател.

Персоналът на болницата е малоброен, разказват здравни работници. Може би това е причината д-р Тиков до преди 2 години да се води на график в ОАИЛ. Д-р Георги Гуглев, който е 80-годишен, официално работи в лечебното заведение, но негови колеги обясниха, че изобщо не са го виждали.

Що се отнася до Отделението по анестезиология и интензивно лечение към Ортопедията, то реално не съществува. Води се само на документи. На хартия е записано, че има 4 легла, а на практика само 2, които не се използват.

Повечето пациенти на частната болница са здрави хора, научи Lupa.bg. Често се използват имената на роднини на работещите в лечебното заведение, за да се вземат пари от клинични пътеки. „Случвало ни се е да приемаме пациент с лека травма на ръка и да усвоим клинична пътека за пластика на сухожилие, която е над 1000 лева”, разкриха здравни работници.

Мая Манолова предизвикала проверка в пещерската болница

Министър Кирил Ананиев е запознат с далаверите, които се правят в МБАЛ „Димитър Ранев”, но си мълчи. Затова Мая Манолова, преди да се впусне в кметската надпревара, подала сигнал до прокуратурата, която в момента проверява какви са злоупотребите в болницата на д-р Тиков. Едва след разследването на държавното обвинение ще се разбере дали твърденията за извършени измами са основателни.

Лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.