Водещите новини
Home » Топ новини » НОВО 20: Миенето на ръцете съсипва имунитета
Миенето на ръцете съсипва имунитета

НОВО 20: Миенето на ръцете съсипва имунитета

Миенето на ръце е едно от основните инструменти за борба с разпространението на вируси, особено по време на пандемията от коронавирус, но то може да бъде и изключително вредно – за това алармира руският алерголог и имунолог Алексей Безсмертний, научи 365novini.

Според него измиването на ръцете с почистващи препарати повече от шест до осем пъти на ден пресушава кожата и нарушава защитния слой от полезни бактерии от нея, който предпазва от инфекции. Освен това честото измиване на ръцете уврежда кожата, тъй като сапунът и гелът имат вреден ефект и съсипва защитните сили на организма.

Трябва също така да ограничите употребата на антисептици, които често се използват по време на сезонни обостряния на вирусни инфекции и особено в момента за предпазване от COVID-19.

Безсмертний опровергава и теорията, че антисептиците почистват по-добре мръсотията от ръцете, отколкото обикновеното миене на ръце със сапун. „Антисептиците и мокрите кърпички не измиват мръсотията от ръцете ви, а я разпространяват по кожата. По-добре изчакайте да стигнете до течаща вода, отколкото да рискувате с тях“, предупреди той.

Алексей е истинска телевизионна звезда в Русия, където води седмично здравно предаване, предимно за деца, които наставлява как да се грижат за хигиената и здравето си.

лупа

Твоят коментар

About Елена Монева

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!