Home » Топ новини » Нова схема стана хит в България: Пиеш портокалов сок и даваш положителна проба за Ковид
Нова схема стана хит в България: Пиеш портокалов сок и даваш положителна проба за Ковид

Нова схема стана хит в България: Пиеш портокалов сок и даваш положителна проба за Ковид

Нов хит в социалните мрежи набира бързо популярност. Деца изфабрикуват положителни антигенни тестове с помощта на сок, пише Глас нюз бг.

Странната тенденция, която се засилва в мрежата TikTok показва млади хора, които потапят тестовия тампон в плодов сок, вместо да го втриват в сливиците си и да го вкарват в ноздрите. Други пък директно изливат сока върху пипетата преди да третират теста със сместа.

Много видеоклипове показват, че плодовият сок дава положителен резултат. Въпреки че не във всички има такъв резултат.

В резултат на увеличения брой положителни тестове, училище в Ливърпул помоли 7,8 и 10-годишните ученици да не посещават занятия тази седмица. Все още няма уличаващи доказателства обаче, че учениците са използвали плодов сок за фалшифицирането им, пише Ladbible.

Портокалов сок КовидОт училището съветват родителите да бъдат нащрек.

„Нямаме доказателства това да се случва в нашата общност. Въпреки това решихме, че ще споделим това с нашите родители, така че те да са наясно с практиката и да наблюдават домашното тестване на детето си, когато е възможно, когато използват тестове“, заявяват от там.

Остава надеждата, че повечето ученици ще оставят на мира тестовете за действително проследяване на заразата, а ще си играят на подобни експерименти в часовете по химия, да речем.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.