Home » Топ новини » Ще дават ли по 2000 лв. на ръка на неваксинираните, ще ги пращат ли на екзотични дестинации за релакс!?
Ще дават ли по 2000 лв. на ръка на неваксинираните ще ги пращат ли на екзотични дестинации за релакс!?

Ще дават ли по 2000 лв. на ръка на неваксинираните, ще ги пращат ли на екзотични дестинации за релакс!?

Неваксинираните не се дават лесно, не ги стреснаха даже сервитьорките, които със сякаш репетиран в Регионалната здравна служба гробовен глас ги притискат: „А сертификатче?“, напъждайки ги от кафенето.

Затова в Пловдив се предвижда да им въздействат с метода на моркова. Това струва пари, но надеждата е, че така ще ги вкарат в кошарата за ваксиниране.

Динко ПЕТКОВ

Всеизвестно е, че на всеки му се иска да поживее малко лайф из лайф на някое примамливо местенце. И да не бъде от сорта на втръсналите на българина островчета като Бали или пък на Малдивите. Кой ли вече не е бил там: „Аман!“, ще реагират антиваксърите, ако ги примамват с такива дестинации, ако склонят доброволно да се боцнат.

Затова предложенията към тях ще бъдат по-неочаквани. Ако всеки сам дойде в някой ваксинационен център и заяви: „Хайде, дупчете ме!“, след това го очаква безплатен бонус тридневна екскурзия по избор – в Ихтиман или Харманли. Не е известно по какъв критерий са избрали точно тези локации, вероятно заради изненадата, с която ще реагилат от тощу що ваксинираните. За тези, които не обичат дългите пътувания, ще им бъдат предложени същите условия по-наблизо – в град Съединение или в Садово, например.

Разбира се, пак всичко ще и безплатно. Първия ден им е осигурена автобусна екскурзия из забележителностите на града. Втория ден -среща с кмета, който ще ги запознае с възможностите да инвестират спестените си пари в общината, а на третия ден е предвидено посещение на местната болница, специално в ковид-отделението. С цел да се убедят, че няма да се заразят, защото са били ваксинирани.

Ако някой все пак след първата или втората игла се тръшне от някакво усложнение, което не бъде причина да „гушне букета“, той няма да бъде изоставен. В никакъв случай не го очаква разкарвация по болничните заведения на Пловдив и чакане на стълбищата там да се освободи някое болнично легло.

Не. Пак безплатно, според новата програма „Ела, антиваксърю мой!“, при такива случаи те също ще се чувстват като в курортна обстановка.

Предвидено е да се осеферват три дни в Нареченски бани. Там няма да си казват, по-добре да бяха пипнали ковид, вместо да умират от балнео-скука. Предвижда се посещение в стаята им на танцьорки, тип стриптизьорки за мъжете, а за жените подбрани мачовци от елитни фитнес центрове. За по-придирчивите вариантите са предизборна среща с кандидат-депутатката Мария Капон за господата и съответно – с кандидат-депутата Манол Пейков за дамите.

За по-патриотично настроените пък е възможно да им бъдат предоставени двойката кандидат-депутати Александър Сиди и Владимир Кисьов. Разбира се, отношението им към тях ще е само „око да види“, без „ръка да пипне“, за да не се усложнява следваксинирното им състояние.

За по-тежките случаи се обмисля посещение в близкия Бачковски манастир на раздумка с игумена Сионий на свободни тема и почерпка с джинджифилова ракийка. Поне едното от двете – събеседването или джинджифилката категорично ще ги накара моментално да извикат: „О кей сме, връщайте ни в Пловдив!“.

Преди да ги върнат, ще трябва да се разпишат на ведомостите, че са им дали на ръка по 2000 лева за пълното им съвземане от ваксинирането.

Източник: Пловдив медия

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.