Home » България » Нова идея: На плаж това лято – да, но в стъклен павилион
На плаж това лято - да

Нова идея: На плаж това лято – да, но в стъклен павилион

Италия все някога ще приключи с всеобщата карантина и постепенно хората ще се върнат към нормалността, но без да забравят, че коронавирусът може все още да дебне във въздуха и че трябва да се придържат към социалната дистанция, пише в днешния си брой в. „Кориере дела сера“, научи 365novini.

Част от тази нормалност през лятото ще включва и ходене на плаж, ето защо властите накрайбрежните градове започват да обмислят как да се спази социалната дистанция между плажуващите.

В тази насока фирмата „Модена Нуова Неон 2“ е излязла с интересно предложение – всеки чадър и шезлонгите и масичката към него да бъдат обградени от куб от плексигласови стени. Така летуващите ще се окажат в нещо като стъклена клетка или килия на плажа, ще спазват социална дистанция и рискът от зараза чувствително ще се намали.

Идеята веднага бе посрещната с недоволство от потребителите на социалните мрежи, в които беше разпространена. Според някои от тях по-добре ще бъде да си останат през лятото по балконите, вместо да са в стъклени капани на пясъка по жаркото слънце. Други препоръчват на авторите на идеята да се озоват в тази стъклена клетка в ден без вятър, за да видят какво е. Трети казват, че е нужно на входа на плажовете да има просто маски и ръкавици и така ще се осигури защита.

Представители на асоциацията на спасителите на град Римини също са против идеята, защото според тях, ако тя се реализира, на плажа ще има проблем не толкова с коронавируса, колкото с дехидратирането на плажуващите. Те се шегуват също, че ако хората искаха да са в килии, просто щяха да нападнат някого и така да се озоват в ареста, вместо да отиват на плаж в стъклена кутия.

лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.