Водещите новини
Home » Свят » Наш лекар от К-19 отделение в Германия посочи големите разлики с България и къде ни е грешката ВИДЕО
Наш лекар от К-19 отделение в Германия посочи големите разлики с България и къде ни е грешката ВИДЕО

Наш лекар от К-19 отделение в Германия посочи големите разлики с България и къде ни е грешката ВИДЕО

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Вчера България се нареди на второ място в света по починали от COVID-19 на милион население за един ден. А в петък Германия отчете рекорден брой нови случаи на коронавирус.

За немския опит и българската действителност в ефира на Нова тв говори д-р Стоян Монев, който работи на първа линия в интензивно отделение с COVID  сектор в общинска болница в провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Д-р Стоян Монев каза, че по брой легла Германия е втора след България. Има обаче разлика в готовността за лечение на болните. В Германия обаче също имат проблем с медиците.

„Системата няма да успее да се справи, ако броят на болните продължи да расте“, коментира той ситуацията в България.

„В Германия няма инфекциозни болници по примера на България. Имаме отделни инфекциозни болници към университетските като отделения. При нас болните се лекуват в общите болници, като общината във всеки град е задължена да има определен брой легла в изолирано отделение”, заяви д-р Монев.

„Системата няма да успее да се справи, ако броят на болните продължи да расте“, коментира той ситуацията в България.

По думите му пациентите минават през триаж на входа на болницата, който се извършва от специално обучена медицинска сестра. Тези, които могат да изчакат, се определят като „зелени”, биват преглеждани след няколко часа.

Личните лекари говорят първо по телефона със своите пациенти и без да издават направление насочват към PCR. Някои от тези медици правят тези тестове на входа на практиките си.

„Не е реалистично коронаболните да влизат в лекарските практики”, категоричен е медикът.

„Антигенните тестове се използват широко в Германия, но само като допълнително средство. На входа на болниците правим задължително бърз антигенен тест и PCR тест, преди пациентът да бъде приет в отделението”, заяви д-р Монев.

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.