Home » Идеи » На излизане пъхнах една монета във фризера. Като се прибрах, ми стана ясно, защо и котката не яде пилешкото! Златен номер!
На излизане пъхнах една монета във фризера

На излизане пъхнах една монета във фризера. Като се прибрах, ми стана ясно, защо и котката не яде пилешкото! Златен номер!

Дори и чисто нов хладилник с фризер може да ви подведе, разбра 365 Новини.

Фризерът е безценен уред, без който е невъзможно да си представим кухнята, но в същото време, работата на това устройство не е толкова проста за разбиране и във времето може и да не разберем, че има повреда!

Ако фризера не работи правилно, храната вътре може многократно да се размразява и замразява – естествено, от това тя губи хранителните си качества и още по-лошо – може да стане причина за хранително отравяне.

Ние ще ви покажем как лесно да проверите работата на хладилника и фризера. Сполучлив метод!

КАК ДА ПРОВЕРИМ РАБОТАТА НА ФРИЗЕРА?

Налейте вода в чаша и поставете във фризера. Когато водата замръзне, поставете отгоре една монета върху леда и върнете чашата обратно във фризера. Сега може спокойно да си свършите работата! Оставете монетата във фризера цяла нощ или цял ден: нуждаем се от точен тест. Извадете чашата с монетата от фризера. Ако монетата е все още на повърхността, значи всичко е в ред! Фризерът се справя със своята задача.

Но ако монетата е на дъното на чашата, фризерът не работи както трябва: водата се е размразявала и замразявала отново, така монетата е паднала на дъното на чашата. Необходимо е бързо да се отървете от продуктите, които са били във фризера!

Работата на фризера – нещо, на което трябва да се обърне внимание!

Хладилник

Рядко домакините мислят по този въпрос, освен ако не са налице ясни признаци на повреда на устройството. И накрая, ето един малък трик. За бързо замразяване на желе , сложете го във фризера за 30 минути, а след това преместете на най-горния рафт в хладилника! Любимото ястие става перфектно за минути!

Проверете сами действието на този полезен трик и споделете с нас резултатите!

Източник: ВИП

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.