Home » Горещо » Мутафова на косъм от смъртта, извадиха й жлъчката: Великата актриса развила сепсис
Мутафова на косъм от смъртта

Мутафова на косъм от смъртта, извадиха й жлъчката: Великата актриса развила сепсис

97-годишната Стоянка Мутафова е била оперирана миналия понеделник след усложнение от възпалена жлъчка, научи 365novini.

Великата актриса е жива на косъм, тъй като положението е било доста сериозно. „Беше с висока температура, но успя да я смъкне. Това говори, че вече няма инфекция. Започна да се подобрява“, разказва нейната дъщеря Мария Грубешлиева-Муки. Мутафова е имала потенциално смъртоносен сепсис като усложнение от възпалената жлъчка, което е наложило да бъде отстранен жлъчният мехур.

Муки е неотлъчно до майка си. Операцията е била на 21 октомври и е продължила 3 часа.

Щом излиза от операционната, легендарната актриса е напълно адекватна. „Говореше и ми каза: „Обичам те!“, разказва дъщеря й. Не след дълго състоянието на Мутафова се влошава, свързват я към системи и дихателен апарат, а в последствие вдига температура – 38 градуса, която бори 10 дни с антибиотици. Едва вчера успява да я смъкне.

Мутафова вече е контактна и диша самостоятелно, но трудно успява да се храни без помощта на дъщеря си. Лекарите не дават обещания, че може да бъде изписана скоро.

„Тя е много силна. Много се надявам, че няма да се предаде“, казва Мария Грубешлиева.

Това е третото влизане на 97-годишната актриса в правителствена болница. По-рано тази година тя премина през операция за поставяне на пейсмейкър, а веднъж влиза и заради оплаквания от болки в кръста. „По-тежко лято не съм изкарвала през целия си живот“, добавя дъщерята на актрисата.

Лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.