Home » България » БДЖ глези пътниците с вагони с телевизор
БДЖ с вагони с телевизор

БДЖ глези пътниците с вагони с телевизор

Вагони с телевизор, интернет и ресторанти се канят да купят държавните железници, научи 365novini.

За това е обявена обществена поръчка за производство и доставка на 40 броя нови пътнически вагони, като заделените пари са 76 млн. лв. без ДДС, гласи информация от сайта на Агенцията по обществени поръчки.

Поръчката е за 22 броя второкласни вагони, 8 от които са пригодени за лица с увреждания. Търсят се и 10 броя първокласни вагони, както и 8 вагон-ресторанта. Вагоните ще са без купета, от салонен тип. В тях ще има безжичен интернет и контакти, маси и LED осветление. За пътниците ще има и телевизор минимум 29 инча, както и автомати за чай и кафе. Местата с консумация ще са оборудвани с кухненски боксове и хладилни витрини.

Същевременно, арестуваха служители на БДЖ, източили тонове гориво от влакове!

По време на работните си смени те превозвали с автомобили откраднатото до домовете си.

Трима служители на БДЖ са задържани за източване на дизелово гориво от цистерни. Двама от арестуваните са от Айтос, а третият – от село Кликач. Това съобщиха от пресцентъра на полицията в Бургас.

Органите на реда съобщават, че задържаните системно източвали цистерни от влакови композиции по време на работните си смени и след това, в туби с различна вместимост, превозвали откраднатото до домовете си с личните си автомобили.

Задържането на мъжете е станало на пътя за нефтокомбината в Бургас. Спрени са автомобилите, с които тримата са превозвали източеното гориво. Откритото количество било около тон и половина.

Претърсени са домовете на арестуваните. Там е открито още тон и половина дизелово гориво. Според полицията то било продавано „на черно“.

Работата по случая продължава. Изяснява се от колко време служителите на БДЖ са извършвали престъпната дейност.

Ретро

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.