Home » България » Може да затворят „Лидъл“, „Била“, „Кауфланд“ и „Фантастико“
Може да затворят големите хранителни вериги

Може да затворят „Лидъл“, „Била“, „Кауфланд“ и „Фантастико“

Хипермаркетите на големите търговски вериги „Лидъл“, „Кауфланд“, „Била“, „Фантастико“, „Метро“, „Т Маркет“ и „СБА“ може да бъдат затворени, научи 365novini.

 Обсъжа се варианта големите магазини с площ от над 600 квадратни метра да бъдат затворени от петък до вторник, за да се предотврати струпването на десетки истерично пазаруващи хора.

Началникът на националния щаб за борба с коронавируса Венцислав Мутафчийски лично предупреди по-рано днес, че големите търговски вериги могат да бъдат затворени, ако не се спазва контрол при допускането на клиенти в тях. Пред Би Ти Ви той каза, че днес вече няколко пъти се е обаждал на представител на веригите, за да го предупреди за намеренията на щаба.

„Проследихме как работят големите търговски вериги и разбрахме, че там става нещо, което трябва да бъде изяснено. Просто не се спазват мерките. Ако няма нужния контрол, ще препоръчаме затварянето на тези вериги, както и налагането на глоби съгласно предвиденото от закона“, уточни Мутафчийски.

От хипермаркетите днес са гарантирали, че още от утре ще отстранят всякакви нарушения за струпване на хора. Някои от веригите са се обърнали за съдействие към полицията и частни охранителни фирми, за да въдровят нужния ред.

лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.