Home » България » Мая Манолова обвини предизборно „Топлофикация– София”, че продавала на занижени цени енергия на частни фирми
Мая Манолова обвини предизборно „Топлофикация– София”

Мая Манолова обвини предизборно „Топлофикация– София”, че продавала на занижени цени енергия на частни фирми

Мая Манолова стартира ударно предизборната си кампания за кмет на София с обвинения за многомилионни злоупотреби, извършвани в общинското дружество „Топлофикация – София”, научи 365novini.

В интервю пред финансовия седмичник „Капитал”, издаван от подсъдимият за борсова афера с държавни акции медиен бос Иво Прокопиев, Манолова обвини управата на софийското парно, че върти далавери с електрическата енергия, произвеждана от дружеството.

Според думите на Манолова, електрическата енергия се продава не от специално създадено вътрешно звено към столичната топлофикация, а от частна фирма. Частникът купувал електрическата енергия на цена от 90 лева, при положение, че цената на ел. енергията на борсата в момента е много по-висока и може да достигне и до 200 лева.

Мая Манолова обвини предизборно „Топлофикация– София”

„Топлофикация – София“ има задължения за близо 800 млн. лева.

„Така цялата печалба остава за частника, а същевременно „Топлофикация – София” трупа дългове за милиони и товари битовите си клиенти със завишени сметки”, твърди Манолова. Тя обаче не посочва кои са хората, замесени в аферата, нито пък обяснява кои са общинските съветници от София, които прикриват далаверата.

Мая Манолова се кандидатира официално за кмет на София преди седмица, след като месеци наред хитруваше и отричаше, че ще напусне поста си на омбудсман, за да се бори за креслото на Фандъкова.

За целта тя стана жител на столицата на 18 октомври 2018 г., след като промени адреса си по лична карта и се регистрира адресно в софийския квартал „Лозенец”.

Манолова е родом от Кюстендил, но живее в София от около 5-6 години – достатъчно според нея време, за да вникне в проблемите, съпътстващи животът на столичаните. В полза на устата бивша депутатка от БСП обаче работят стотиците хиляди новопристигнали през последното десетилетие софиянци.

Лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.