Home » България » Като на филм, но съвсем реално: Кучето е надушило крадеца полицай от Пазарджик
Кучето е надушило крадеца полицай от Пазарджик

Като на филм, но съвсем реално: Кучето е надушило крадеца полицай от Пазарджик

Кучето на димитровградчанката надушило крадеца полицай още от стълбите. Това става ясно от разказа на Татяна Димитрова, научи 365novini.

Както е известно, полицай от Пазарджик е арестуван за обир на апартамент в Димитровград. При опита да избяга, мъжът се спуснал през два балкона, като скочил от този на 2-ия етаж, но при приземяването на земята си счупил петата.

Кучето е надушило крадеца полицай от Пазарджик

 

Татяна, която е майка на 3 деца, излиза преди обяд – към 11:30 часа, до магазина с домашното си кученце. Интервалът е за около 5 минути. В това време обирджията, който според Димитрова не е бил сам, успява да проникне в дома й чрез отключване на входната врата.

Когато жената тръгва да се изкачва по стълбите към апартамента си на 4-тия етаж, кучето става неспокойно и започва да лае. В момента, в който тя и животинчето се изкачват на етажната площадка, кучето се залепя за вратата и започва да лае още повече.

Тогава стопанката на дома се опитва да отключи и установява, че вратата е отключена. Опитва се и да я отвори, но според нея някой в това време я затиска отвътре, а тя чува мъжки гласове. Забелязва през шпионката на собствената си входна врата, че в жилището се светва осветление и има движение, след което моментално позвънява на съпруга си, за да го пита дали той не е в апартамента.

Съпругът й казва веднага да звъни на 112 и да потърси помощ и тя го прави. В това време вече е успяла да заключи отвън входната врата на дома си и крадците остават заключени вътре.

След като крадецът или крадците разбрали, че вратата е заключена, търсят друг начин да избягат от местопрестъплението.

От прозорец на четвъртия етаж полицаят-крадец скача на терасата на третия етаж, от която се прехвърля на втория и при скока му на тротоара си чупи петата, поради което е бил и заловен от служителите на реда на ъгъла на блока.

Няма информация за друг крадец, който да се е измъкнал от жилището. Татяна Димитрова обаче е убедена, че в семейния им апартамент, където живее със съпруга си и трите им деца, е имало повече от един човек.

За краткото време, в което обирджията или обирджиите са били в дома им, те са успели да отмъкнат само 10 лева от яке на закачалката и златен пръстен, намиращ се в една от стаите.

Татяна сподели, че преди година е имала сън със същия сюжет и може би това е помогнало за реакцията й да заключи входната врата отвън. Ако жената не беше заключила престъпника в жилището си, е било много вероятно при бягството през вратата тя да бъде наранена, защото щеше да се окаже на пътя му. Татяна споделя още, че след случката семейството й се опитват да подсигурят дома си и входа.

В болничната стая, където е настанен полицаят-крадец – 31-годишният Атанас Николов от Пазарджик, се е провело закрито съдебно заседание, на което димитровградския съдия Огнян Гълъбов е уважил искането на прокурора по делото, Атанас Палхутев от Районна прокуратура – Димитровград, обвиняемият да бъде оставен под „домашен арест“, предвид здравословното му състояние.

Източник: Брадва

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.