Водещите новини
Home » България » Какво се случва на „Цариградско шосе“ след вчерашния кошмар
Какво се случва на Цариградско шосе

Какво се случва на „Цариградско шосе“ след вчерашния кошмар

Бензиностанцията на булевард „Цариградско шосе”, в която вчера се вряза кола, не работи.

Мястото остава отцепено от полицията, но движението в района се осъществява нормално, видя 365novini.

Катастрофиралата вчера кола е прелетяла през легнал полицай, минала е през бордюра и се е врязала в крановете, които зареждат бензиностанцията с гориво. Автомобилът все още е на мястото на инцидента. Екипи на пожарната са били на мястото цяла нощ. В момента няма никаква опасност.

„Вчера бързата реакция на столичната пожарна и СДВР помогна за бързата евакуация и отцепване на района, след това дойдоха техниците, за да вземат решение на място за източването на газта от цистерната.

В момента няма налягане към основния резервоар и няма никаква опасност. Обектът остава затворен до крайно решаване на проблема”, обясни пред камерата на bTV Красимир Димитров – директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция” в Столичната община.

Той обясни още, че от вчера въздухът в района се замерва с три газ анализатора. „Няма опасност за хората в околността“, категоричен беше той. Това е сериозен инцидент, с количество над 5 тона газ пропан бутан, така че това е много опасно, коментира още Красимир Димитров. Спиране на движението по булеварда днес не се предвижда.

Блиц

Твоят коментар

About Натали Славова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!