Home » България » Къде работи Десислава Радева – първата дама получила 12 бона, от президентството ли
Къде работи Десислава Радева

Къде работи Десислава Радева – първата дама получила 12 бона, от президентството ли

Къде работи Десислава Радева? Този въпрос разбуни духовете през последните дни, след като стана ясно, че президентът Румен Радев е декларирал трудови доходи на втората си съпруга в размер на 12 006 лв. за 2018 г., научи 365novini.

До момента обаче не е официално известно Радева да работи каквото и да било, както и да е назначена на трудов договор. Публично се знае, че няма работа още от 2016 г., откакто мъжът й бе избран за държавен глава. Ако тя има каквито и да било трудово-правни отношения, следва те да се декларирал публично, за да е ясно, че няма конфликт на интереси, независимо дали става дума за частна компания или държавна институция.

Новината, че Радева е получавала пари срещу труд през 2018 г. и това е крито от обществото, предизвика и скандални съмнения, че тя е назначена тайно на някаква позиция в президентството. Това обаче също би било тежък конфликт, разкриват юристи.

Изпратихме запитване по Закона за достъп до обществена информация до „Дондуков“ 2, за да стане ясно какво точно е работила Десислава Радева и откъде са получени въпросните доходи от труд, в президентството ли е назначена или има парични отношения с частния бизнес?

От администрацията на Радев би трябвало по-бързо да изяснят този въпрос и да обясняват прозрачно на обществото откъде е взела Десислава тези 12 хил. лв., за да се пресекат всякакви спекулации.

Освен ако мъжът й отново не я е назначил скандално и в нарушение на всякакви правила на някой сладък пост. Както по времето, когато ръководеше Военно-въздушните сили, а тогавашната му все още любовница Десислава е заемала два щата в структурата абсолютно неправомерно, което се разкри още през 2016 г. с документи.

ПИК

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.