Home » Свят » Къде кога ще утихне заразата: ТАБЛИЦА с дати за различните страни по света
Къде кога ще утихне заразата

Къде кога ще утихне заразата: ТАБЛИЦА с дати за различните страни по света

Съседните на България страни ще победят коронавируса след началото на лятото – първа Македония на 17 юни, следвана от Гърция на 12 юли и Турция на 30 юли, научи 365novini.

 Това показват изчисления на учени от Сингапурския университет за технологии и дизайн (SUTD). След анализ на голям обем данни те предсказват кога ще дойде краят на пандемията. COVID-19 ще бъде победен в целия свят на 1 декември.

България не фигурира в списъка, но има данни за всички съседни държави. За Сърбия сингапурските учени предвещават победа на 24 август. Румъния пък ще се справи със заразата чак на 28 август, сочи проучването. Според анализа COVID-19 е изчезнал от Китай още на 8 април.

До 7 август ситуацията ще бъде решена напълно и в Русия, а за САЩ датата е 9 септември. Последната страна, която ще се изчисти от вируса, е Бахрейн – на 28 декември.

Публикувани са данни за 85 страни. За прогнозата е използван математически модел на разпространението на инфекцията, който описва динамиката на чувствителни към болестта, заразени и възстановени. Авторите предупреждават за опасностите от “прекомерен оптимизъм”.

Къде кога ще утихне заразата

Международният спасителен комитет (IRC) междувременно предупреди, че 1 млрд. души може да се заразят с коронавирус в световен мащаб.

24 часа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.