Home » Живот » Изповедта на Ламбо: Пиех, веселях се, излизах с най-хубавите мадами
Изповедта на Ламбо

Изповедта на Ламбо: Пиех, веселях се, излизах с най-хубавите мадами

„Имам ли пари, черпя. Мери понякога се дразнеше, че правя големи трапези, а след това почват коментарите: „Леле, как се напихме снощи с Ламбо!“

Това сподели Стефан Данаилов в автобиографичната си книга „Романът на моя живот“, написана съвместно с журналиста Георги Тошев, която излезе през 2017 г. по случай 75-ия юбилей на актьора, припомня 365novini.

Тази нощ Данаилов отлетя, две седмици преди да навърши 77 години. Предлагаме малък откъс от изповедта на легендата в „Романът на моя живот“:

„Може аз да не съм се напивал, а само коментаторите, но нали казваха: „С Ламбо се напихме…“ Жена ми не се гневеше заради похарчените по познати и непознати пари, а заради некоректността на тези, които седяха на масата ми и след това измисляха какви ли не истории да се хвалят с тях.

„Стига бе, братче, стига си ги мъкнал тези, стига си ги черпил!“, ядосваше се тя. Много от колегите бяха свикнали да не вадят пари от джоба си, когато са с мен. Не крия – пиех, веселях се, излизах с най-хубавите мадами, но имах мярка.

Бачках много, не можех да си позволя да не съм във форма. До тежък алкохолизъм никога не стигнах и защото Мери често се намесваше. По едно време започнах да пия повечко, особено когато нямах работа в театъра, а тя ме преследваше като диверсант. Не ми позволяваше да се излагам.

В киното се случваше да се почерпим, позволявах си го по време на по-леките сцени. Но когато имах представления, и през ум не ми минаваше да употребявам алкохол.

При нашите пътувания из страната Мери обичаше да ме закача: „Ламбе, как пък един директор на библиотека не дойде да те поздрави, само бармани и управители на ресторанти!“ А аз не й оставах длъжен:

„Мери, душа, времето, когато приключвам снимки и се прибирам в хотела, библиотеките и музеите са затворени!“.

Обичам веселието и добрите компании. Има актьори, които си купуват питието, качват се сами в стаята си и се напиват като герои на Достоевски. Аз не съм от тях.“

На снимката: Стефан Данаилов в кадър от „На всеки километър“.

Фотографията е от книгата му „Романът на моя живот“.

Лупа

Твоят коментар

About Натали Славова

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!