Home » Живот » Иво Пазарджиев: Извънредното положение носи повече вреди
Извънредното положение носи повече вреди

Иво Пазарджиев: Извънредното положение носи повече вреди

Извънредното положение не такова, каквото трябва да е! Носи повече вреди отколкото ползи!

Тази теза се налага все повече и повече в страни от целия свят, от САЩ на Тръмп до Китай, от Беларус до Швеция и Англия.

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев направи остро изявление в социалната мрежа относно извънредното положение и мерките на правителството, научи 365novini.

Извънредното положение не такова, каквото трябва да е! Носи повече вреди отколкото ползи!

Тази теза се налага все повече и повече в страни от целия свят, от САЩ на Тръмп до Китай, от Беларус до Швеция и Англия.

А нашето правителство предлага на Парламента да удължи извънредното положение до 13 май, с още цял месец!

Възмутен съм от лековатостта, с която се прави това!

За съжаление, за пореден път премиерът Бойко Борисов показа, че е неадекватен в решенията си, защото за всички ни е ясно, че Кабинетът му решава само това, което той иска. Премиерът сякаш живее в някакъв друг странен свят; там в неговите очи българите са едни богати и щастливи хора, които пътуват до Бяло море, до Черно море, до Малдивите, имат къщи в Барселона и къде ли не още, а у нас по “построените от него магистрали”, както той се изразява, хората развиват с бесни темпове икономиката, въобще “невиждан растеж”, за пример на целия свят.

За съжаление, богатите хора са една малка част от живеещите в София, а, както знаем, София не е България!

Ситуацията в страната далеч не такава, каквато я вижда премиерът. В градове като Русе хората остават без работа, а бизнесът изнемогва и издъхва.

Безработните стават все повече. Хората обедняват и пред тях възникват екзистенциални проблеми за самото им оцеляване и съществуване – на тях, на родителите им, на децата им.

Ежедневно ми пишат хора, които са останали без работа и препитание. Те нямат никакви доходи, а трябва да осигурят прехраната на семействата си.

Тъжно ми е да го кажа, но в Община Русе една от най-коментираните теми е… повишаване на капацитета на социалната трапезария, за да има повече храна за гладни хора.

В нашия град вече има глад!

За разлика от другите европейски държави, в България няма никаква подкрепа нито за обикновения човек, нито за бизнеса, нито за образованието, нито за културата, нито за здравето, за нищо. Мярката 60/40 е толкова цинична, колкото и изказването на генерал-лейтенант д-р инж. Борисов, с което призова работодателите да си продадат автомобилите, за да плащат заплати.

Искрено се надявах, че след Великден хората ще започнат да се връщат към нормалния ритъм на живот.

Вече всички български граждани, според мен, са достатъчно предпазливи, а някои антиепидемични мерки може да продължат, но определено икономиката ТРЯБВА да работи!

Завършвам с надеждата правителството и депутатите все пак да осъзнаят, че в България хората нямат заделени пари настрани, с които да преживеят, няма събрана “тлъстинка” по впечатляващия израз на Борисов, а имат… кредити, които трябва да обслужват, а не могат, защото не получават пари, понеже не ходят на работа заради извънредното положение.

Бог да пази България!

Иво Пазарджиев

dunavmost

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.