Home » Топ новини » Фотографът Милен отиде в Чернобил и засне това ВИДЕО – забранената зона във фото разказ
Фотографът Милен отиде в Чернобил

Фотографът Милен отиде в Чернобил и засне това ВИДЕО – забранената зона във фото разказ

33 години след трагедията в атомната централа в Чернобил фотографът Милен Цветанов отиде на място и събра забранената зона във фото разказ, научи 365novini.

Той успява да заснеме Чернобил, Припят и секретната руска база.

„Определено е предизвикателство. Самото пътуване подготвях повече от две години.Тази година успях да достигна до зоната. Трябва да кажа, че тя не е напълно безопасна. Специално оборудване обаче не е нужно. Може да се посети с обикновени дрехи. В опасните места туристи не се допускат, така че няма основания за притеснение”, коментира Милен Цветанов.

Почти непокътнатите места след аварията се оказват най-впечатляващи за фотографа. „Най-силно впечатление ми направиха детските градини, тъй като там почти всичко е застинало така, както е било преди 33 години. Детските гардеробчета с дрешките, легълцата. Всичко беше в този вид, в който е било”, разказа фотографът.

Нестандартното при екскурзията е вечерният час, след който хотелите се заключват.

„Предвид, че има опасни места в зоната, са предприели тази тактика. В самия хотел, на първия етаж вратите и прозорците не се отварят, а отвън са с метални решетки. Вратите се заключват след 21:30 ч. и се отварят в 6:30 ч. сутринта”, сподели Милен Цветанов.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

Твоята оценка
Твоята оценка
Общо гласували

About Елена Монева

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!