Home » Топ новини » Фотографът Милен отиде в Чернобил и засне това ВИДЕО – забранената зона във фото разказ
Фотографът Милен отиде в Чернобил

Фотографът Милен отиде в Чернобил и засне това ВИДЕО – забранената зона във фото разказ

33 години след трагедията в атомната централа в Чернобил фотографът Милен Цветанов отиде на място и събра забранената зона във фото разказ, научи 365novini.

Той успява да заснеме Чернобил, Припят и секретната руска база.

„Определено е предизвикателство. Самото пътуване подготвях повече от две години.Тази година успях да достигна до зоната. Трябва да кажа, че тя не е напълно безопасна. Специално оборудване обаче не е нужно. Може да се посети с обикновени дрехи. В опасните места туристи не се допускат, така че няма основания за притеснение”, коментира Милен Цветанов.

Почти непокътнатите места след аварията се оказват най-впечатляващи за фотографа. „Най-силно впечатление ми направиха детските градини, тъй като там почти всичко е застинало така, както е било преди 33 години. Детските гардеробчета с дрешките, легълцата. Всичко беше в този вид, в който е било”, разказа фотографът.

Нестандартното при екскурзията е вечерният час, след който хотелите се заключват.

„Предвид, че има опасни места в зоната, са предприели тази тактика. В самия хотел, на първия етаж вратите и прозорците не се отварят, а отвън са с метални решетки. Вратите се заключват след 21:30 ч. и се отварят в 6:30 ч. сутринта”, сподели Милен Цветанов.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.