Home » България » Ето колко са първите спипани с лъжи в декларациите по КПП-та
първите спипани с лъжи в декларациите по КПП-та

Ето колко са първите спипани с лъжи в декларациите по КПП-та

Над 1100 досъдебни производства са образувани поради невярно попълнена информация в декларациите за преминаване през контролно-пропускателните пунктове на София през изминалата седмица, научи 365novini.

По време на великденските празници са проверени общо 17 717 попълнени бланки. От тях е установено, че 788 човека са посочили, че отиват на работа, а в действителност нямат трудови договори, а 159 от тях дори са регистрирани в бюрата по труда. Тези данни изнесе главният секретар на МВР, главен комисар Ивайло Иванов пред bTV.

Само вчера са преминали около 35 хил. души през контролно-пропускателните пунктове на столицата, което Иванов нарече безотговорно поведение.

Той съобщи още, че до момента са издадени 15 хил. акта за неспазване на противоепидемичните мерки, 10 хил. от които са за неносене на маска.

Продължава да се наблюдава драстичен спад на битовата престъпност. Бележи се слабо увеличение единствено на домашното насилие. По данни от миналата седмица, тези случаи са нараснали с около 5 на ден.

Главен комисар Иванов посочи, че броят на водачите, които шофират под въздействието на наркотични вещества бележи значителен ръст. За 2019 г. той надвишава 3000, като с всяка година стават все повече.

блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.